iPhone-eigenaren krijgen wellicht geld terug van Google

Door: Jelle van Es - 3 reacties
Google Photos taggen
(Afbeelding: Google)

Mocht je in het bezit zijn van een iPhone of iPad, dan zou het zomaar kunnen dat je in een rare situatie terecht komt dat je geld terugkrijgt van Google. Dat heeft alles te maken met de problemen die het bedrijf had met hun Google One cloud service.

Het bedrijf laat namelijk weten dat er dankzij de zogenaamde photo bug wat problemen zijn ontstaan. En daardoor zouden sommige iPhone en iPad gebruikers meer hebben betaald voor hun cloud-oplsag dan eigenlijk de bedoeling was. Google laat weten dat de mensen die daar last van hadden hun geld terug krijgen.

Google geeft geld terug aan iPhone- en iPad-gebruikers

Voor hun online opslag rekent Google tot aan 15GB niks voor zijn gebruikers. Maar wanneer je al een paar jaar foto’s, video’s en Gmail gebruikt, dan is de kans groot dat je daar op een gegeven moment overheen gaat. Dan betaal je 1,99 euro voor 100GB aan opslag. En voor 9,99 euro per maand heb je zelfs toegang tot 2TB. En toen kwam januari 2020 en ontstond er een bug. Daardoor werden foto’s en video’s op een verkeerde manier berekend in het totale online opslag. En daardoor kreeg je als iPhone en iPad-bezitter wellicht een melding die stelt dat je je abonnement moest verhogen, ondanks dat je totale opslag daar geen aanleiding toegaf. En daardoor zou je misschien een jaar lang hebben betaald voor de service, terwijl je daar eigenlijk geen reden toe had.

google iphone iPad
Google Cloud Storage (Afbeelding: Google)

Als het goed is hoef je niet zelf achter je geld aan te gaan. Google zegt dat het terugbetaling automatisch via de App Store loopt. Dus als je daar een abonnement op hebt, dan zou het dus kunnen dat je geld hebt teruggekregen. Het gaat overigens om de periode tussen 8 januari en 20 oktober. Daarna moest alles weer werken zoals het hoort.

Bug treft enkel Apple-producten

De bug heeft overigens enkel de eigenaren van een iPad of iPhone getroffen. Voor Android-apparaten was het probleem er niet. Daarnaast benadrukt het bedrijf dat er met de privacy niks aan de hand is, je gegevens zouden gewoon veilig zijn bij Google.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  hagar2008

  Wat is dit nu voor onzin titel en intro? De teruggave is voor de gebruikers van de Google iOS app. Waarom die click bate over iPhone eigenaren?

 • Profielfoto
  Kevin

  hagar2008 op 21 december 2020 14:57
  Wat is dit nu voor onzin titel en intro? De teruggave is voor de gebruikers van de Google iOS app. Waarom die click bate over iPhone eigenaren?

  Om dezelfde reden dat jij en ik erop klikten: money.

 • Profielfoto
  Night

  Misschien omdat het alleen op iPhones en iPads fout ging?
  Maar ik ben het met je eens, er had beter kunnen staan: “One Cloud-gebruikers krijgen wellicht geld terug van Google”. Het is tenslotte een Apple site, hè.