Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 15 december 2020

iPhone 6s valt uit propellervliegtuig, overleeft de val en neemt alles op

We kennen allemaal wel die kleine hartstilstand die we hebben op het moment dat we onze telefoon laten vallen. Maar zo erg als Ernesto Galiotto met zijn iPhone 6s heeft niemand van ons het waarschijnlijk ooit gehad.

De filmmaker heeft zijn iPhone 6s namelijk uit het raam van een propellervliegtuig laten vallen. Een val dat het toestel, wonder boven wonder, gewoon overleeft heeft.

iPhone 6s valt uit propellervliegtuig

Als filmmaker neem je risico in het leven. Dus ook wanneer je ruim 600 meter boven de grond in een propellervliegtuig zit. Erenesto Galliotto wilde zonder twijfel een zooi indrukwekkende beelden van Rio de Janeiro schieten, maar boven Cabro Frio ging het mis. De man zat wat nonchalant in het vliegtuig en besloot om zijn iPhone 6s met slechts één hand vast te houden. Iets dat binnenin het vliegtuig natuurlijk uitstekend kan, maar wanneer je de telefoon uit het raam steekt is dit misschien niet het beste idee van de dag. Dat bleek, want de iPhone 6s vloog door een windvlaag uit de handen van Ernesto en viel 609 meter naar beneden.

Het mooie aan dit hele verhaal is dat Ernesto alles behalve zijn geld terug zal vragen aan de persoon die hem dit smartphonehoesje verkocht heeft. De iPhone 6s is namelijk 609 meter naar beneden gekukeld, maar deed het nog steeds. Sterker nog: Ernesto was aan het filmen toen de telefoon uit zijn hand viel. En drie keer raden wat de iPhone 6s nog steeds aan het doen was toen hij met een harde klap op de grond terecht kwam? Juist, de smartphone was nog steeds aan het filmen. De gehele val ligt dus vast op beeld!

De indrukwekkende beelden zijn hieronder te bekijken:

Waterbestendigheid ook indrukwekkend

Dat de iPhone 6s tegen een stootje kan mag dus duidelijk zijn, maar het is zeker niet de eerste keer dat hij op dit gebied indruk maakt. Zo werd de smartphone door Apple niet voorzien van een IP-rating, maar was hij wel degelijk waterdicht. In bepaalde test hield de iPhone 6s het bijvoorbeeld een uur uit.

Benieuwd naar dat verhaal uit 2015? Volg dan deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 6s valt uit propellervliegtuig, overleeft de val en neemt alles op
Sluiten