Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 14 december 2020

Ming Chi-Kuo: ‘Apple houdt met iPhone 13 oorspronkelijk planning aan’

De iPhone 12-serie ligt nog geen kwartaal in de winkels of er wordt in de markt alweer gekeken naar de volgende smartphones. Ming-Chi Kuo liet zich dit weekend bijvoorbeeld uit over de releasedatum van de iPhone 13.

Volgens de betrouwbare analist is Apple niet van plan om hetzelfde schema aan te houden als dat het bedrijf dit jaar deed. De iPhone 13 houdt de oorspronkelijke planning aan en verschijnt dus waarschijnlijk gewoon in september volgend jaar.

iPhone 13 gewoon weer in september

Analist Ming-Chi Kuo heeft zich nu al uitgesproken over de iPhone 13. Volgens de analist wordt het lanceringsschema van de iPhone 12 geen blauwdruk voor de smartphoneserie van volgend jaar. Waar de toestellen normaal gesproken in september aangekondigd en gelanceerd worden, gebeurde dit bij de iPhone 12 pas in oktober en november.

De iPhone 13 verschijnt volgens de analist “gewoon” in september, gezien de productie eerder van start gaat dan in 2020. Ook de conversie van de nieuwe generatie A-Bionic chip staat voor volgend jaar eerder gepland dan in dit jaar. Die laatste is dus niet alleen een bevestiging dat de iPhone 13 weer in september moet verschijnen, maar dus ook dat we wederom een nieuwe Bionic-chip in de toestellen krijgen.

Uiteraard was het op voorhand de bedoeling dat de iPhone 12-serie ook in september het daglicht zou zien. Maar door problemen met de productie werd deze lancering vertraagd. Gezien het feit dat de problemen rondom COVID-19 bij lange na nog niet voorbij zijn is er nog geen garantie dat Apple met de iPhone 13 niet tegen dezelfde problemen aan gaat lopen. Wat dat betreft moet het verhaal wel met een korreltje zout genomen worden.

iPhone 12 Pro Max
Triple-camerasysteem

Productie van de iPhone 12

Terwijl er op dit moment al gesproken wordt over de iPhone 13 is Apple natuurlijk volop bezig met de iPhone 12. De vertraging heeft bijvoorbeeld niet gezorgd voor minder populariteit. Sterker nog: Kuo meldt dat het bedrijf de productie omhoog gaat gooien in 2021.

‘In het eerste kwartaal van 2021 zal de productie stijgen met een percentage tussen de 3% en 5%’, zo laat Kuo weten. Dat zou betekenen dat er in 2021 geen 36 miljoen, maar 45 miljoen toestellen geproduceerd gaan worden.

Reageer op artikel:
Ming Chi-Kuo: ‘Apple houdt met iPhone 13 oorspronkelijk planning aan’
Sluiten