Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 8 december 2020

Vraag naar iPhone 12 Pro en Pro Max dreigt voor tekorten te zorgen

Het had voor Apple heel wat voeten in de aarde om de iPhone 12-familie te lanceren. En nu lijkt het er op dat iPhone 12 Pro en Pro Max met tekorten zitten.

Dat valt op te maken van een rapportage door een analist van JP Morgan, wat is opgepakt door website iMore. Volgens dat raport kan het zo zijn dat je in sommige gebieden in de wereld maar liefst 33 dagen moet wachten voordat je een iPhone 12 Pro in je handen hebt.

Tekorten voor iPhone 12 Pro en Pro Max

En deze tekorten voor de iPhone 12 Pro en de Pro Max zijn op zich best wel logisch. De nieuwe smartphones zijn zeer positief ontvangen, zoals je in onder andere onze review kunt lezen. En na een rampjaar dat 2020 is, waarbij vakanties niet door zijn gegaan voor velen, zie je dat er geld over is. En dan trakteer je jezelf op een nieuwe smartphone. Dat terwijl tegelijkertijd de productie nog altijd niet optimaal loopt door alle beperkingen wereldwijd. Dus een hogere vraag en een lager aanbod, waardoor je dus langer moet wachten.

iPhone 12 Pro
De 12 Pro

Mocht je op zoek zijn naar een gewone iPhone 12 of een iPhone 12 mini, dan heb je die problemen niet. De meeste winkels hebben deze gewoon op voorraad en als je het online bestelt hoef je slechts een paar dagen te wachten. Dat is wel anders dan bij een iPhone 12 Pro. Als je die nu in zijn 128 GB-versie bij Apple zelf wil bestellen, dan wordt de levertijd gezet op 6 januari. Dat is dus een flinke tegenvaller als je er dus nog één voor kerst wilt kopen.

Vraag is hoger dan verwacht

De mensen van JP Morgan gingen er van uit dat de iPhone 12 Pro en de Pro Max vooral met de lancering populair zouden zijn, waarna de vraag afnam. Maar dat is blijkbaar niet helemaal het geval, waardoor er nu dus tekorten dreigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vraag naar iPhone 12 Pro en Pro Max dreigt voor tekorten te zorgen
Sluiten