Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 14 december 2020

Speciale iPhone 12 Pro komt met moederbord van originele Apple 1

Het Russische Caviar is geen onbekend bedrijf hier op OneMoreThing. Afgelopen week kwam het bedrijf al in het nieuws met hun speciale iPhone 12 Pro, waar een stukje van de coltrui van Steve Jobs was verwerkt. Maar dat is niet het enige model dat ze brengen.

Dit weekend werd bekendgemaakt dat het bedrijf het nog gekker maakt. Deze keer biedt het een iPhone 12 Pro met een nog groter stuk geschiedenis. Er zit namelijk een deel van het moederbord van de originele Apple 1 in verwerkt. Gewoon, omdat het kan.

iPhone 12 Pro met Apple 1-moederbord

De Apple 1 is de eerste computer die het bedrijf heeft gemaakt. Destijds was het handwerk van Steve Jobs en Steve Wozniak. Die laatste heeft de computers handmatig in elkaar gezet, waardoor het echt een mooi stukje geschiedenis is. Op het moment van schrijven zouden er wereldwijd slechts 63 van deze computers beschikbaar zijn. Dit omdat veel exemplaren zijn vernietigd. Consumenten konden de Apple 1 destijds omruilen voor de Apple II, waarbij het oude model uit elkaar werd gehaald. De computers worden vandaag de dag op veilingen voor zo’n 400.000 dollar verkocht. En nu vond Caviar het een goed idee om zo’n computer uit elkaar te halen en te verwerken in een iPhone 12 Pro.

Uiteraard gaat de iPhone 12 Pro een flinke duit kosten. Het goedkoopste model gaat 9.990 dollar kosten bij Caviar. In totaal zijn er negen verschillende exemplaren beschikbaar, waardoor je op een rekensom komt dat het bedrijf ongeveer een ton aan omzet kan generen met deze speciale smartphones. Dat lijkt wat aan de lage kant te zijn wanneer je op een veiling een Apple 1 hebt moeten kopen en die vervolgens in stukjes heb gehakt om ze in de smartphone te verwerken.

iPhone 12 Pro Caviar
De speciale iPhone 12 Pro en Pro Max van Caviar

Geschiedenis slopen

Daarmee krijg je met zo’n dure iPhone 12 Pro toch een beetje het gevoel dat je rondloopt met iets waarvoor een stuk geschiedenis is gesloopt. Beetje hetzelfde als een eettafel van tropisch hardhout wat mij betreft. Maar goed, er zullen vast weer een paar zijn die zich laten verleiden door Caviar en zo’n dure smartphone aanschaffen.

Reageer op artikel:
Speciale iPhone 12 Pro komt met moederbord van originele Apple 1
Sluiten