iPhone 12 Pro Max verslaat alle iPhone-lanceringen van laatste drie jaar

Door: Jeroen Kraak - 12 reacties
iPhone 12 Pro Max
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

De iPhone 12 Pro Max is het duurste model van Apple. Desondanks weet het toch alle modellen te verslaan in de verkoop.

Terwijl de iPhone 12 en 12 Pro al een tijdje op de markt zijn, zijn de iPhone 12 Pro Max en mini nu bijna drie weken beschikbaar. Desondanks kan er al wel wat over de verkoop van de nieuwe smartphones wat worden gezegd.

De iPhone 12 Pro Max is populair

Als we de cijfers die bijgehouden zijn door Flurry Analytics moeten geloven, heeft iPhone 12 Pro Max de beste cijfers qua verkoop. En niet alleen van dit jaar, maar ook de twee jaren hiervoor.

Flurry wordt gebruikt door appmakers om statistieken te meten. Het zit in meer dan een miljoen apps ingebouwd en geeft daardoor informatie over 2 miljard toestellen. Hiermee kan ook gezien worden op welk toestel een bepaalde app wordt geïnstalleerd en kan het daarmee de cijfers vergelijken.

Alle iPhones bij elkaar zijn goed voor 1,9 procent van de installaties tijdens de lanceringsweken. Dat is een grote sprong ten opzichte van vorig jaar. Toen was de iPhone 11 goed voor 1,2 procent, terwijl de XS en XR een percentage van 1,6 haalde.

Opvallend is hoe die 1,9 procent is verdeeld onder de verschillende modellen van de iPhone 12. Uit de cijfers blijkt dat de iPhone 12 Pro Max het grootste aandeel heeft. Het is goed voor bijna 1 procent. De iPhone 12 en 12 Pro blijven rond de 0,4 procent te liggen.

De 12 mini heeft de minste cijfers

De mini is volgens de statistieken de minst populaire telefoon. Deze weet slechts een score te behalen van 0,12 procent. Daar lijkt Flurry een verklaring over te hebben. Volgens hen wordt het kleinste model vaker cadeau gedaan en dus kan het een grote stap maken tijdens de feestdagen.

Natuurlijk spelen ook andere zaken een rol. Zo was er een tekort aan verschillende iPhone-modellen tijdens de releasedatum. Het zorgde ervoor dat sommige mensen weken moesten wachten totdat de nieuwe iPhone 12 en 12 Pro weer op voorraad waren. Het is dan ook te verwachten dat in de loop der tijd de goedkopere modellen uiteindelijk toch populairder zijn.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Odie

  De 12 is by far de slechtste iPhone ooit als je kijkt naar battery life. Om te zwijgen van de battery drain issues die heel veel gebruikers momenteel ervaren (zie Apple community forum, 55 pagina’s lang vol met klachten inmiddels). Het is jammer dat ik hier geen afbeelding kan uploaden want ik hen discharge grafieken in de nacht die als een soort skischans naar beneden gaan. De klachten lijken zich te concentreren op EU modellen/gebruikers maar de pers hult zich vooralsnog in stilzwijgen laat staan dat je iets van Apple hoort. Ik heb al tig gesprekken met Apple Senior Advisors gehad, tig keer data en screenshots uitgewisseld en tig diagnostics laten draaien en men komt niet verder dan “de telefoon functioneert goed”. Ieder kind die naar mijn screenshots kijkt ziet dat er iets grondig mis is…

  De 12 met de huidige iOS release is wanstaltig slecht. Zo slecht dat ik zou willen dat ik de 11 niet verkocht had.

 • Profielfoto
  Melle

  De 12 mini is topper – maar de batterij issues herkenbaar. Maar dat komt wel goed…

  Hier vb. Foto app die 15á20% battery drain doet op de background… lijkt wel te minderen… mss iets met alle foto’s terug “analyseren” en ik hen er natuurlijk wel heeeel wat.

 • Profielfoto
  Odie

  Bij mij is het steeds wat anders maar in ieder geval is dualSIM een energie slurper, veel meer dan op mijn vorige 11Pro. Verder heb ik regelmatig (maar lang niet altijd) dus dat er in de nacht ineens at random apps de batterij leeg lopen tanken. De ene keer Siri, dan Shazam, dan weer Safari. Het valt eigenlijk op dat het met name eigen Apple apps zijn die voor gezeur zorgen.

  En de fanboys op het Apple forum maar kirren dat je gewoon je telefoon in de nacht aan de lader moet hangen en dan het probleem dan weg is. Right… fanboys will be fanboys.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Hang ‘m voorlopig dan ‘s nachts aan de lader? 🤷🏼‍♂️
  Niet om het batterijprobleeem zelf te minimaliseren, wel de impact tot er een update/fix komt.

 • Profielfoto
  dakdekker

  @Odie

  Nokia 3310, 1maand stand-by en 22uur gesprekstijd succes en stop met zeuren.

 • Profielfoto
  KR1275

  @dakdekker. Ik ben ook gestopt met zeuren en heb inmiddels 1,5 jaar naar volle tevredenheid een Sony!

   

  Overigens dat gezeur over de batterij herken ik ook op mijn MacBook Pro mid 2014 na de Big Sur update. En ook ik ben daarmee niet de enige…

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  @Odie: Ben tevreden over de batterij van de 12 mini. Doe er gemiddeld 2 dagen mee. Nou gebruik ik mijn telefoon ook niet echt veel, zo’n 40 minuten per dag, dus niet helemaal representatief voor de gemiddelde gebruiker.

   

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd
 • Profielfoto
  Hyrax

  Odie op 2 december 2020 19:32
  De 12 is by far de slechtste iPhone ooit als je kijkt naar battery life. Om te zwijgen van de battery drain issues die heel veel gebruikers momenteel ervaren (zie Apple community forum, 55 pagina’s lang vol met klachten inmiddels). Het is jammer dat ik hier geen afbeelding kan uploaden want ik hen discharge grafieken in de nacht die als een soort skischans naar beneden gaan. De klachten lijken zich te concentreren op EU modellen/gebruikers maar de pers hult zich vooralsnog in stilzwijgen laat staan dat je iets van Apple hoort. Ik heb al tig gesprekken met Apple Senior Advisors gehad, tig keer data en screenshots uitgewisseld en tig diagnostics laten draaien en men komt niet verder dan “de telefoon functioneert goed”. Ieder kind die naar mijn screenshots kijkt ziet dat er iets grondig mis is…

  De 12 met de huidige iOS release is wanstaltig slecht. Zo slecht dat ik zou willen dat ik de 11 niet verkocht had.

  Stuur ‘m dan terug als je ‘m niet aan de lader wilt leggen. Je zorgt er zelf voor dat de kwaliteit van de batterij achteruit gaat door m niet aan de lader te leggen. Hoe groter de Depth of Discharge, des te sneller de kwaliteit van de batterij achteruit gaat:

  https://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

  Daarnaast is “de pers hult zich in stilzwijgen” ook echt een retoriek die nergens op slaat. 55 pagina’s aan klachten voor een telefoon die miljoenen keren verkocht is, is niks.

  Het is duidelijk uit je teksten dat de oplossing (je telefoon opladen en wachten op een update mocht dit inderdaad een issue blijken) je niks boeit, je wilt gewoon klagen. Uitspraken als “fanboys will be fanboys” voor mensen die een oplossing aandragen (nogmaals, je zorgt zelf dat je je batterij verpest door hem niet aan de lader te leggen) dragen daarnaast ook niet bij aan hulp richting jou

 • Profielfoto
  mmww

  Wat een reacties hier zeg! Als een product van meer dan €1000 problemen vertoont, dan is het belangrijk dat men klaagt!

 • Profielfoto
  Pieter1968

  Niks aan de hand hier. Prachtige iPhone 12 mini. Iets kleinere batterij, dus je hoort mij niet klagen dat-ie maar 1,5 dag mee gaat. Wel mooi compact, supersnel, superdegelijk.

 • Profielfoto
  Padawan

  Odie op 2 december 2020 19:32
  De 12 is by far de slechtste iPhone ooit als je kijkt naar battery life. Om te zwijgen van de battery drain issues die heel veel gebruikers momenteel ervaren (zie Apple community forum, 55 pagina’s lang vol met klachten inmiddels). Het is jammer dat ik hier geen afbeelding kan uploaden want ik hen discharge grafieken in de nacht die als een soort skischans naar beneden gaan. De klachten lijken zich te concentreren op EU modellen/gebruikers maar de pers hult zich vooralsnog in stilzwijgen laat staan dat je iets van Apple hoort. Ik heb al tig gesprekken met Apple Senior Advisors gehad, tig keer data en screenshots uitgewisseld en tig diagnostics laten draaien en men komt niet verder dan “de telefoon functioneert goed”. Ieder kind die naar mijn screenshots kijkt ziet dat er iets grondig mis is…

  De 12 met de huidige iOS release is wanstaltig slecht. Zo slecht dat ik zou willen dat ik de 11 niet verkocht had.

  Waarom zou je je iPhone 11 verkopen voor een 12? Dat betekent dat jij maar 1 jaar doet met een iPhone?! Dan moet je niet zeiken dat de battery slecht is aangezien jij dat niet eens mee maakt.

  Dus niet zeiken over je grafiekjes als je nog maar net een jaar doet over een iPhone, dan ligt het echt aan jou.