Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 7 december 2020

iPhone 12 Pro: BBC toont bijzondere toepassing van de LiDAR-sensor

BBC Click heeft een video gepubliceerd waarin laten zien wordt hoe technologie en toegankelijkheid samenkomen door de LiDAR-sensor op de iPhone 12 Pro. Dit is de eerste Apple-smartphone die voorzien is van zo’n sensor. Daarnaast is goed te zien wat de impact is van die LiDAR-sensor voor mensen met een visuele beperking.

Toen Apple de iPad Pro (2020) een LiDAR-sensor gaf, was het wachten totdat de eerste iPhone voorzien zou worden van dezelfde cameratechnologie. En die iPhone is er inmiddels, in de vorm van de iPhone 12 Pro. Door de sensor kan de iPhone 12 Pro zijn omgeving beter begrijpen dan camera’s zonder dergelijke technologie aan boord. Dit heeft tot nu toe al geleid tot veel voordelen voor fotografen, maar ook mensen met een visuele beperking kunnen profiteren van de mogelijkheden. Dat is goed te zien in een nieuwe video van het programma BBC Click. De video is gemaakt in het kader van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking, van 3 december jongstleden. De video gaat in op de toegankelijkheidsmogelijkheden van de technologie.

iPhone 12 Pro met LiDAR-sensor

In de video maken we onder meer kennis met een blinde vrouw. We zien hoe ze een iPhone 12 Pro met LiDAR-sensor gebruikt in het dagelijkse leven. Met de telefoon wordt het voor mensen met een visuele beperking gemakkelijker om bijvoorbeeld door de buurt te kunnen lopen. Ze kunnen zo achterhalen wanneer mensen dichtbij hen lopen, zodat ze niet tegen die personen aan stoten, en kunnen ook allerlei dingen identificeren om hen heen.

We hebben de volledige video hieronder geplaatst, zodat je precies kunt zien wat een iPhone met LiDAR-sensor kan betekenen voor iemand met een visuele beperking. De aflevering van BBC Click duurt meer dan 24 minuten; het verhaal van de blinde vrouw begint ongeveer op 2:30 minuten.

Reageer op artikel:
iPhone 12 Pro: BBC toont bijzondere toepassing van de LiDAR-sensor
Sluiten