Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 28 december 2020

DigiTimes: ‘Apple’s 12.9-inch mini-LED iPad Pro verschijnt begin volgend jaar’

Het jaar komt langzaam tot een einde, wat betekent dat het harde nieuws uit kamp Apple even op zich laat wachten. Daarom moeten we het voornamelijk met geruchten en lijstjes doen in de komende dagen. Geen enkel probleem, want er is genoeg om over te schrijven. Zoals de mini-LED iPad Pro bijvoorbeeld.

Er werd al vaker dit jaar gesproken over de komst van een iPad Pro met de nieuwe beeldschermtechnologie. Het ging in de berichten voornamelijk over wanneer het product verwacht wordt. Iets waar DigiTimes zich ook bezig mee wilt houden.

mini-LED iPad Pro komt eraan

De nieuwe 12.9-inch iPad Pro, met een mini-LED beeldscherm, verschijnt hoogstwaarschijnlijk in 2021. Er zijn inmiddels meerdere bronnen die wat dat betreft dezelfde verwachting hebben uitgesproken. Eerst werden de producten in de herfst van dit jaar verwacht, maar Ming-Chi Kuo liet in mei al weten dat dit niet ging gebeuren. De betrouwbare analist voorspelde destijds dat de lancering naar 2021 verplaatst werd. Vervolgens kwam ET News met het bericht dat de mini-LED iPad Pro in het eerste kwartaal van dat jaar zou verschijnen. Een gerucht dat dit keer ook door DigiTimes naar buiten gebracht wordt.

Via MacRumors komen we achter het bericht van DigiTimes. In dat bericht is te lezen dat Apple druk bezig is om meer variatie te brengen in de zogeheten supply chain. Apple richt zich in deze voornamelijk op beeldschermen en touch-panelen. Zo heeft het Japanse bedrijf BOE toestemming gekregen om de OLED-panelen voor iPhone-modellen te verzorgen en zal GIS zich richten op de touch-panelen. De bronnen van DigiTimes weten meer de melden over dat laatste bedrijf. Het zal zich niet alleen richten op de productie panelen voor de iPhone, maar ook zeker voor de nieuwe iPad Pro. Een iPad dat voorzien wordt van een mini-LED beeldscherm dat 12.9-inch groot is.

De bronnen weten vervolgens ook te melden dat deze iPad Pro in het eerste kwartaal van 2021 moet verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DigiTimes: ‘Apple’s 12.9-inch mini-LED iPad Pro verschijnt begin volgend jaar’
Sluiten