Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 17 december 2020

iOS 14 draait op 81% van iPhones die in afgelopen vier jaar verschenen

Apple heeft nieuwe cijfers naar buiten gebracht over iOS 14 en iPadOS 14. Het besturingsysteem rolde op 16 september uit en bracht vrij veel vernieuwingen met zich mee. Reden genoeg voor iPhone-bezitters om massaal over te stappen.

Volgens Apple zelf draait iOS 14 op dit moment op 81% van de iPhone-modellen die in de afgelopen vier jaar verschenen zijn.

iOS 14 op 81% van de iPhones

Apple heeft de App Store pagina van zijn Developer website bijgewerkt met de meest recente cijfers over zijn besturingssystemen. De cijfers zijn afgelopen dinsdag bijgewerkt en laten zien hoeveel apparaten gebruik maken van iOS 14. In een handig overzicht is te zien dat 81% van de iPhone-modellen, die in de afgelopen vier jaar verschenen, op iOS 14 draaien. In die categorie draaien nog 17% van de toestellen op iOS 13 en moet 2% van de apparaten het zelfs nog doen met iOS 12 of eerder.

iPhone iOS 14
De gegevens voor “nieuwe” modellen

Wanneer je kijkt naar alle iPhone-modellen, dan ligt het percentage logischerwijs een stukje lager. Dat heeft alles te maken met het feit dat niet iedere iPhone ondersteuning biedt voor iOS 14. In september, toen iOS 14 slechts een week beschikbaar was, was 26% van alle iPhone-modellen voorzien van het systeem. Dat percentage is de afgelopen maanden sterk gestegen en ligt inmiddels op de 72%. Op dit moment draait 18% van alle iPhone-modellen nog op iOS 13 en zit 10% nog op een besturingsysteem dat nog eerder verscheen.

iPhone iOS 14
De cijfers van alle iPhone-modellen

iPadOS 14 ook een succes

Naast iOS 14 is ook iPadOS 14 in september verschenen. We zien wat dat betreft een zelfde patroon als bij de iPhone-modellen. Op dit moment draait 75% van de iPad-modellen, die in de afgelopen vier jaar zijn verschenen, op iPadOS 14. 22% van de modellen draait nog op iPadOS 13 en 3% zit nog op een ouder besturingsysteem.

iPadOS 14 iPad
De gegevens van de “nieuwe” modellen

Kijken we naar alle iPad-modellen die ooit verschenen zijn, dan liggen de verhoudingen iets anders. Op dat gebied is 61% voorzien van iPadOS 14. Verder zit 21% nog op iPadOS 13 en doet 18% van de gebruikers het met een besturingsysteem dat ouder is dan dat.

iPad iPadOS 14
Alle apparten op iPadOS 14
Reageer op artikel:
iOS 14 draait op 81% van iPhones die in afgelopen vier jaar verschenen
Sluiten