Night
Night Nieuws 14 december 2020

iOS en iPadOS 14.3 zijn uit en bieden diverse vernieuwingen en verbeteringen

Apple heeft iOS en iPadOS 14.3 uitgerold. De update biedt ondersteuning voor Fitness+, de AirPods Max, privacylabels in de App Store en nog veel meer.

Fitness+

De door de Apple Watch ondersteunde Fitness+ service is echter nog niet beschikbaar in Nederland. In Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de VS wel en daar kost de dienst $10 per maand. Als je al een Apple One-abonnement hebt, kost de Fitness+ niets extra. Voor veel mensen iets om naar uit te kijken.

AiPods Max ondersteuning

Het bedrijf kondigde vorige week de 629 euro kostende AirPods Max aan. De over-ear koptelefoon met ANC wordt vanaf morgen verzonden en zou na de 14.3 update direct met iOS en iPadOS-apparaten moeten werken.

Privacy labels

De App Store bevat nu labels met details over de privacy-praktijken van elke app. Apple eist nu dat ontwikkelaars bij elke update of nieuwe app informatie verstrekken over hoe ze omgaan met privacy. Dientengevolge is het mogelijk dat je de labels niet ziet bij apps die al een tijdje niet zijn bijgewerkt.

Foto’s

Er zijn ook enkele nieuwe iOS-fotofuncties. Gebruikers van de iPhone 12 Pro en Pro Max kunnen nu afbeeldingen vastleggen in het Apple ProRAW-formaat, die je nu ook kunt bewerken in de Foto’s-app. Je kunt video opnemen met 25 frames per seconde, en voor de iPhone 6s, 7, 8, X en SE er is nu de optie om de selfiecamera te spiegelen.

TV+

Apple heeft de tv-app bijgewerkt met een Apple TV+  tabblad om het vinden van de originele shows en films van het bedrijf een beetje gemakkelijker te maken. Je kunt door de vermeldingen bladeren, die nu gesorteerd zijn op genre of diverse andere categorieën. De functie App Clips is ook geüpgraded. Je kunt ze starten door App Clips-codes te scannen die door Apple zijn ontworpen. Dat kan met de camera of via het bedieningspaneel.

Gezondheid

Vanaf nu biedt de menstruatiecyclus-tracker van de Gezondheid-app de mogelijkheid om zwangerschap, anticonceptiegebruik of borstvoeding aan te geven. Weer en Siri bieden nu gezondheidsaanbevelingen voor de luchtkwaliteit. Wederom niet in Nederland maar wel – tot op bepaalde hoogte – in de VS, het VK, Duitsland, India, Mexico en het vasteland van China.

En tot slot

Er zijn een aantal bugfixes in iOS en iPadOS 14.3, zoals voor MMS-berichten die mogelijk niet zijn ontvangen en de MagSafe Duo-oplader die iPhones misschien niet oplaadt met maximaal vermogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS en iPadOS 14.3 zijn uit en bieden diverse vernieuwingen en verbeteringen
Sluiten