Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 15 december 2020

iOS 14.3 brengt interessante camerafunctie naar iPhone 12 Pro (Max)

iOS 14.3 is gisteravond, net als iPadOS 14.3, uitgerold. Gebruikers krijgen toegang tot een lading aan nieuwe functionaliteiten, maar voor mensen met iPhone 12 Pro of Pro Max is er iets extra’s. Een interessante camerafunctie is vanaf vandaag te gebruiken.

We hebben het uiteraard over de nieuwe ProRAW functionaliteit. Tijdens de aankondiging in oktober werd deze al getoond. Wel met het bericht dat iPhone 12 Pro en Pro Max bezitters nog wel even geduld moesten hebben om ermee aan de slag te kunnen gaan. Iets dat vandaag dus mogelijk is.

iOS 14.3 brengt ProRAW naar iPhone 12 Pro (Max)

In het artikel dat we gisteravond publiceerde lieten we al kort even weten dat de functionaliteit beschikbaar is. In dit artikel gaan we er iets dieper op in en lees je voornamelijk wat er nu precies toegevoegd wordt.

iPhones zijn altijd in staat geweest om foto’s in een RAW-resolutie te schieten. Het enige probleem was alleen dat alle magie die de smartphone op softwaregebied uitvoerde verdween. Wie de allermooiste foto’s wilde schieten en de volledige controle wilde hebben moest buiten de standaard camera-app om. Dat verandert met de komst van ProRAW voor de iPhone 12 Pro en Pro Max. De functionaliteit voegt het beste van twee werelden samen. Je bent dus in de mogelijkheid om gebruik te maken van de softwarematige magie van Apple en om de foto achteraf tot in de kleinste details te bewerken.

iOS 14.3 zorgt er dus voor dat de ProRAW functie wordt ingeschakeld voor de iPhone 12 Pro en de 12 Pro Max. Wie aan de slag wil gaan met de nieuwe functionaliteit kan de update nu downloaden en installeren.

Wat is RAW precies?

Ik zei het net al even kort: met RAW is het mogelijk om foto’s achteraf tot in de kleinste details te bewerken. Maar welke details zijn dat nu precies en wat heb je er aan?

Wanneer je foto’s schiet in RAW-formaat zijn bepaalde elementen niet in steen gebakken. Wanneer de helderheid van een foto niet goed is of het contrast te hoog is, dan heb je normaal gesproken een mislukte foto. Wanneer je gebruik maakt van die RAW-optie is het mogelijk om dit achteraf nog aan te passen. Zo is het dus mogelijk om de helderheid hoger te zetten, het contrast lager en de schaduwen wat meer naar voren te laten komen. Een uiterst handige manier om je foto’s beter uit de verf te laten komen. Iets wat dankzij iOS 14.3 nu ook op je iPhone 12 Pro en Pro Max kan.

iOS 14.3: wat is er nieuw?

iOS 14.3 brengt meer met zich mee dan alleen ProRAW. Zo rolt Fitness+ uit, is er ondersteuning voor de AirPods Max te vinden en nog heel veel meer.

Benieuwd welke functionaliteiten allemaal zijn toegevoegd? Lees dan zeker dit artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 14.3 brengt interessante camerafunctie naar iPhone 12 Pro (Max)
Sluiten