Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 7 december 2020

iOS 14.2 veroorzaakt flinke batterijproblemen voor oudere iPhones

Vorige week werd bekend dat de iPhone 12 met aardig wat batterijproblemen kampt. Zo loopt deze in sommige gevallen leeg terwijl de smartphone niet gebruikt wordt. En waar Apple dat probleem probeert op te lossen lopen nu ook mensen met iOS 14.2 tegen problemen aan.

Op het Apple Developer-forum en op Reddit duiken berichten over het probleem massaal op. iOS 14.2 zorgt ervoor dat voornamelijk oudere modellen nu ook met batterijproblemen kampen.

iOS 14.2 zorgt voor batterijproblemen

Gebruikers op beide platformen melden dat de batterij van hun iPhone 6 of SE na de iOS 14.2 update opeens heel snel leegloopt. Er zijn gevallen waarbij de iPhone zo’n 50% lading verliest in minder dan 30 minuten tijd. Tijdens het gebruik van het toestel zien mensen hun accupercentage geregeld met 5% afnemen in slechts een paar minuten. Daarnaast duurt het bij dit probleem ook veel langer om de batterij van de iPhone weer op te laden.

Het probleem duikt, zoals gezegd, op bij wat oudere modellen. Zo zijn er op dit moment meldingen over de iPhone XS, 7, 6S en de eerste generatie iPhone SE. Het probleem verschijnt op toestellen die voorzien zijn van iOS 14.2, dus het is bijna 100% zeker dat het om een softwarematig probleem gaat. Naar iOS 14.2 lijkt ook iPadOS 14.2 voor problemen te zorgen. Het probleem duikt namelijk ook op bij de iPad Pro uit 2018.

iPhone XS, XS Max en XR
Klik/tap voor groter.

Wie op dit moment zijn apparaat nog niet heeft voorzien van een update, kan dus beter even wachten. Laat iOS 14.2 of iPadOS 14.2 voor nu dus even voor wat het is. Mensen die al wel de update hebben uitgevoerd moeten toch echt even geduld hebben. De derde beta’s van iOS 14.3 en iPadOS 14.3 zijn op dit moment beschikbaar voor ontwikkelaars, dus een oplossing lijkt nabij te zijn.

iPhone 12 ook in de problemen

iOS 14.2 zorgt voornamelijk bij oudere modellen voor problemen, maar ook de iPhone 12 heeft het moeilijk. Verschillende gebruikers, zowel op het Apple-Support forum als op ons eigen OMT-forum, melden dat de batterij opeens heel snel leegloopt. Zelfs wanneer de iPhone 12 niet in gebruik is. Er is bijvoorbeeld een gebruiker wiens iPhone 12 in de nacht opeens 40% aan batterij verloor.

Benieuwd naar dat hele verhaal? Lees dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 14.2 veroorzaakt flinke batterijproblemen voor oudere iPhones
Sluiten