Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 4 december 2020

Hillary Clinton en dochter maken show voor Apple TV+

Chelsea en Hillary Clinton gaan de docuserie Gutsy Women maken. Het is gebaseerd op een boek dat gaat over sterke vrouwen.

Terwijl Joe Biden is verkozen tot president van de Verenigde Staten, Barack Obama net zijn nieuwe memoires heeft uitgegeven en Trump de verkiezingsuitslag niet kan accepteren, gaat Hillary Clinton aan de slag voor Apple TV Plus. Ze gaat een serie over sterke vrouwen presenteren.

Gutsy Women op Apple TV+

Het boek waarop de serie met Clinton gebaseerd is heeft portretten van vrouwen zoals Marie, Curie, Clara Barton, Chmamanda Ngozi Adichie, Helen Keller, Maria Von Trapp, Anne Frank en nog velen anderen. Een aantal van die namen zal dan ook terug komen in de serie.

“De wereld heeft meer veranderaars nodig. Ik geloof erin om de verhalen te vertellen die ondanks alles voorlopers zijn en daarmee andere inspireren. Samen met filmmaker Sam Branson zijn Chelsea Clinton en ik trots om HiddenLight Productions te starten,” tweet Hillary Clinton.

Chelsea en Hillary Clinton starten een productiebedrijf

Zoals je dus kunt zien, starten de familie Clinton dus een eigen productiebedrijf, waarvan Gutsy Women dus het eerste project is. Dat doen ze samen met regisseur Sam Branson. Hij is trots op de samenwerking voor de nieuwe serie. “Er is nog nooit een betere tijd geweest om het over de grootste vragen in onze samenleving te hebben. Onze nieuwe globale studio gaat verhalen vertellen die hoop geven en bruggen bouwen om een nog beter verenigde en oplossingsgerichte wereld te bouwen.”

Het is nog onbekend op welke termijn de serie kunnen verwachten. Het is niet geheel verrassend dat deze titel bij Apple TV+ terecht is gekomen, aangezien de streamingdienst veel aandacht heeft voor diversiteit. Eerder zagen we al de show van Oprah Winfrey voorbijkomen, waarbij onder andere Barack Obama te gast was.

Reageer op artikel:
Hillary Clinton en dochter maken show voor Apple TV+
Sluiten