Google Foto’s synchroniseert foto’s met Apple Foto’s (maar…)

Door: Mark Hofman - 5 reacties
Google Foto's
(Afbeelding: OMT)

Google Foto’s is een groot platform dat voornamelijk populair is onder Android-gebruikers. Ondanks het feit dat de dienst ook zeker te gebruiken is voor iOS, is de intergratie een stuk minder soepel. Maar daar wordt aan gewerkt.

Wanneer je een foto uit Google Foto’s markeert met een like, verschijnt deze nu ook in de bibliotheek van de foto-app van Apple.

Google Foto’s x Apple Foto’s

Het zegt best wel wat dat Google Foto’s in de mogelijkheid is om afbeeldingen te synchroniseren met de app van Apple. Het bedrijf is op dat gebied erg streng en staat dit soort samenwerkingen vaak niet snel toe. Al helemaal niet wanneer het om een applicatie van het bedrijf zelf gaat.

Er zijn heel veel mensen op iOS die gebruik maken van Google Foto’s, waaronder ondergetekende. Het werkt erg fijn, maar de synchronisatie werkte tot voorkort slechts één kant op. De mensen van Android Police kwamen er vandaag achter dat dit niet helemaal meer het geval is. Wanneer je een foto liked in Google Foto’s verschijnt deze, wanneer de functie is ingesteld, ook in de Foto-app van Apple.

Het lijkt een goede eerste stap te zijn en voor veel gebruikers waarschijnlijk ook direct de beste. Op deze manier zit de bibiliotheek van Foto’s niet direct vol met afbeeldingen die van Google Foto’s komen. Alleen de pareltjes die je zelf hebt uitgekozen zullen dus verschijnen.

foto's app iOS 14 icoon 16x9
Foto-app (Afbeelding: Apple, bewerking: OMT)

De functionaliteit ontbreekt in Nederland

Het nieuws van Android Police zorgt bij mij voor enthousiasme, maar helaas lijkt het erop dat de feature op dit moment nog niet beschikbaar is in Nederland. De website legt namelijk uit dat je de synchronisatie als volgt instelt:

 • Ga naar de instellingen van Google Foto’s
 • Selecteer de optie Apple Foto’s
 • Zet Synchroniseer Favorieten aan

De inhoud van mijn Apple Foto’s bibliotheek is gesynchorniseerd met de bibliotheek van Google Foto’s, maar de optie Apple Foto’s ontbreekt bij de instellingen. Alle applicaties zijn op dit moment bijgewerkt, dus het lijkt erop dat dit op dit moment in Nederland nog niet mogelijk is.

Mochten er gebruikers zijn die dit anders ervaren, laat het dan gerust weten in de reacties. Het idee is, voor sommige mensen, in ieder geval goed. Nu de uitwerking nog…

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Een fijne eerste stap.

  Zelf gebruik ik google foto’s niet.

  Ik ben wel benieuwd hoe het zit met bewerkingen…

 • Profielfoto
  Jafo

  Ik gebruik Google photo alleen omdat Apple nog geen variant op de nest home hub heeft. Ik zou liever zien dat Apple dit goed regelt ipv de Google zaken die meer niet dan wel werken.

 • Profielfoto
  editsuite

  Jafo op 9 december 2020 18:57
  Ik gebruik Google photo alleen omdat Apple nog geen variant op de nest home hub heeft. Ik zou liever zien dat Apple dit goed regelt ipv de Google zaken die meer niet dan wel werken.

  Ik gebruik zowat alle Google apps op Android, op drie Apple computers, op de iPad, de iPod en op de iPhone. Al jaren, ik moet de eerste App van Google nog tegenkomen die meer niet dan wel werkt. Wat de synchronisatie tussen de verschillende apparaten en zelfs tussen verschillende platforms aangaat, kan Apple er zelf nog een puntje aan zuigen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik zal wel weer commentaar krijgen als Android-fan boy….;) Maar daar kan ik me wel bij aansluiten. Het zit gewoon allemaal bijzonder degelijk in elkaar. Ik schuif van Mac naar iPad, naar OnePlus, naar Android TV en weer terug. Allemaal naadloos en bijzonder goed werkend.

 • Profielfoto
  ygtre

  @ KarelWillem: geen commentaar…;-) hier ongeveer alle google apps in gebruik op alleen maar apple hardware, het werkt allemaal perfect.