Jelle van Es
Jelle van Es App Store 16 december 2020

Firefox komt met update speciaal voor Apple Silicon M1 Macs

Ben jij een gelukkige bezitter van een nieuwe Mac met een Silicon M1 chip? Dan zul je waarschijnlijk al op veel plekken profiteren van verhoogde snelheden. En nu werkt ook webbrowser Firefox een stuk beter.

Mozilla, het bedrijf achter Firefox, heeft gisteren namelijk een update uitgerold, die speciaal geschikt is voor hen met een Apple Silicon M1 Mac. Het gaat om update 84.0, welke native support levert voor de nieuwe generatie Macs.

Firefox sneller op de Apple Silicon M1 Macs

Mocht je gebruik maken van Firefox, dan kun je hem binnen de browser zelf updaten. Vervolgens moet je hem afsluiten en daarna weer opstarten. Als het goed is heb je dan update 84.0 binnen. Deze moet vooral op het gebied van snelheid een groot verschil brengen. Volgens Mozilla wordt de browser ten op zichte van versie 83.0 2,5 keer sneller opgestart. En de web apps binnen de browser zijn nu twee keer zo snel. Daarvoor baseert het bedrijf zich op de SpeedoMeter 2.0 test. Daarnaast brengt deze browser ook het begin van het einde van Adobe Flash. Het gaat namelijk de laatste versie zijn die deze oude techniek nog ondersteunt.

Firefox 74
Firefox logo

Firefox is natuurlijk niet de enige app die goed profiteert van de kracht die de Apple Silicon M1 Macs levert. Op vele andere punten bleek namelijk al dat alles een stuk beter liep. Apple heeft zelf een lijst uitgebracht met apps die een stuk beter werken op de nieuwe generatie Macs. Daarop vind je applicaties zoals Pixelmator Pro, Adobe Lightroom, Affinity Designer, Darkroom, Fantastical, OmniFocus, BBEdit, Instapaper en zelfs Twitter. Maar ook vele andere apps blijken een stuk beter te werken, zeker wanneer ze voorzien zijn van een goede update.

Next-level

Ook wij zijn een tijd aan de slag gegaan met een MacBook Pro die op een M1 chip draait. Firefox hebben we daar nog niet op geprobeerd, maar we zijn er wel enthousiast over. Onze review vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Firefox komt met update speciaal voor Apple Silicon M1 Macs
Sluiten