Facebook draait door in hetze tegen Apple

Door: Night - 16 reacties
Facebook
(Afbeelding: Josh Edelson / AFP)

Voor wie het mocht zijn ontgaan, Facebook is op oorlogspad tegen Apple. De reden? De privacy-instellingen die in iOS 14.4 zullen worden ingevoerd. Hoe kinderachtig het social media bedrijf zich hierin opstelt, is wel dat het het blauwe vinkje heeft weggehaald op Apple bedrijfspagina op Facebook.

Facebook heeft de blauwe verificatie-badge op de pagina van Apple verwijderd. Een nieuwe stap van het bedrijf in zijn vete met Apple.

Authenticiteits-vinkje verdwenen

Media-adviseur Matt Navarra merkte dinsdagochtend op dat het blauwe vinkje van de Apple-pagina op Facebook was verdwenen – een week nadat de door Mark Zuckerberg opgerichte site hard ten strijde trok tegen de iOS-ontwikkelaar vanwege de aanstaande privacy-wijzigingen in iOS 14.4.

Op Facebook krijgen grote merken en organisaties een blauwe verificatie-badge op hun social media pagina’s om aan te geven dat dit de officiële pagina van het bedrijf is, en niet een pagina van een of andere grappenmaker.

Concurrenten van Apple, zoals Microsoft, Hewlett Packard en Samsung, hebben allemaal nog steeds zulke vinkjes op hun officiële Facebook pagina’s.

‘Facebook heeft het blauwe verificatie vinkje van de Apple pagina verwijderd’, schreef Navarro:

Het is onduidelijk wanneer Facebook precies heeft besloten om het blauwe vinkje van Apple te verwijderen. Apple heeft wel nog steeds z’n ‘blauwe vinkje’ verificatie op Instagram, hoewel die app ook eigendom is van Facebook. Erg consequent lijkt het bedrijf dus ook weer niet te zijn.

Privacy in iOS 14.4

De oorlog over privacy brak vorige week uit. De kern van het probleem zijn de wijzigingen in iOS 14.4 van Apple, dat volgend jaar uit zal komen. Eén van de vernieuwingen is dat gebruikers toestemming moeten geven voordat apps ze kunnen volgen voor reclamedoeleinden.

Vorige week plaatste Facebook al een paginagrote advertentie om zijn grieven over de strategie van Apple te uiten. Een actie waar een groot deel van het Facebook-personeel naar blijkt, helemaal niet achter staat. In hoeverre het social-media bedrijf zich met deze laatste actie belachelijk maakt, blijkt wel uit de reacties van Amerikaanse media-experts, zoals Navarro 😆 .

Wat vind jij van deze laatste Facebook actie?

 

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Good for you, Facebook. Dat was een echt gedurfde actie, dat vinkje weghalen  😂🤣

 • Profielfoto
  computer space

  Ik stel voor een cagefight. Apple, Google, Amazon, Facebook erin, hakken en zagen, en met 50 losse brokken bedrijf 2021 in…..

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  De online privacy organisatie EFF heeft zich ook uitgesproken in de Apple vs Facebook zaak:

  Facebook’s Laughable Campaign Against Apple Is Really Against Users and Small Businesses

   

   

 • Profielfoto
  wbreeman

  computer space op 24 december 2020 00:20
  Ik stel voor een cagefight. Apple, Google, Amazon, Facebook erin, hakken en zagen, en met 50 losse brokken bedrijf 2021 in…..

  Maar je wilt Apple qua privacy concerns toch niet vergelijken met FB en  Google? 😳 En Apple zeker niet opsplitsen! Juist niet!

 • Profielfoto
  reven

  Wat een onzin!

  Facebook’s official response:
  Apple’s FB page was *never* verified Other related FB Pages belonging to Apple are verified incl Apple Music, Apple Podcasts, Apple TV Reason why Apple’s FB Page is not verified – “The admins of a page need to initiate the verification process”

 • Profielfoto
  Tjaja

  Dit geeft maar weer eens aan hoe kleinzielig facebook is. Ik herinner me dit soort praktijken op het speelplein – van de basisschool.

 • Profielfoto
  Di May

  Jammer dat ik geen Facebooker ben.
  Kan er dus niet mee stoppen.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik zit niet meer op Facebook. Allemaal eraf gegooid. Apple doet het gewoon goed. Mijn privacy in de handen van Apple. Als je het zo leest, klinkt het ook niet echt zeker….

 • Profielfoto
  polansky

  wbreeman op 24 december 2020 07:21

  computer space op 24 december 2020 00:20
  Ik stel voor een cagefight. Apple, Google, Amazon, Facebook erin, hakken en zagen, en met 50 losse brokken bedrijf 2021 in…..

  Maar je wilt Apple qua privacy concerns toch niet vergelijken met FB en  Google? 😳 En Apple zeker niet opsplitsen! Juist niet!

  Zeker wel!

  Apple Computing, App Store, Apple Pay en AppleTV+.
  Het lijkt mij prima om dat allemaal op te breken.

 • Profielfoto
  recoiller

  Goed stuk dit en interessant. Zelf ben ik al een tijdje weg bij Facebook omdat dit soort praktijken niet nieuw zijn..
  Overigens is OMT echt een fijne site. Met het vertrek van de oprichters was ik bang dat er weinig over zou blijven maar inmiddels kom ik dagelijks weer even kijken. Complimenten!

 • Profielfoto
  csteelooper

  reven op 24 december 2020 09:40
  Wat een onzin!

  Facebook’s official response:
  Apple’s FB page was *never* verified Other related FB Pages belonging to Apple are verified incl Apple Music, Apple Podcasts, Apple TV Reason why Apple’s FB Page is not verified – “The admins of a page need to initiate the verification process”

  Wat is nu eigenlijk onzin? Dit artikel of die reactie die je hebt geciteerd? Want Ja, ook Apple was ooit officieel geverifieerd, net als elk ander geregistreerd (Amerikaans) Bedrijf.

  Of de verificatie nu is weggehaald of al langer geleden, en dus of deze actie wel of niet met de recente ontwikkelingen te maken heeft, kan ik niet zeggen (en ik wil er niet over speculeren ook), maar óóit was Apple wel degelijk geverifieerd op FB…

 • Profielfoto
  Padawan

  Zucht laat weer is zien hoe zielig Facebook is, maarja het heeft 100% geen nut, hun moeten zich houden aan de regels van Apple en als Apple privacy van gebruikers belangrijker vindt dan een profiel opbouwen voor verkoop dan is dat helemaal top!

 • Profielfoto
  hansz

  Niet alleen Facebook draait door, maar ook een enkeling in de reacties. Snap echt niet wat je hier doet als je alleen maar negatieve opmerkingen kunt maken. Waarschijnlijk sta je dan ook zo in het leven.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  School-opdracht: ‘Omschrijf het leven in twee woorden.’

  Na lang denken: ‘Blauw vinkje’

 • Profielfoto
  computer space

  Di May op 24 december 2020 11:02
  Jammer dat ik geen Facebooker ben.
  Kan er dus niet mee stoppen.

  Weet je het zeker? Ik ken er héél weinig die geen Facebook gebruiken. Met mijn Windows Phone toestel is het makkelijk, daar kan geen Whatsapp op, maar dat is toch vrij standaard op 99,9% van de telefoons schat ik. En dan ben je dus Facebookslet. Sterker nog, ik ben het ook, want iedereen met Whatsapp die mijn telefoonnummer heeft, die zorgt er voor dat ik ook bij naam en toenaam in de Facebookdataberg sta, wellicht harken ze ook nog ergens email en geboortedatum binnen. Ik denk dat ze van zowat iedere Nederlander een profiel hebben.

 • Profielfoto
  hansz

  computer space op 26 december 2020 22:25

  Di May op 24 december 2020 11:02
  Jammer dat ik geen Facebooker ben.
  Kan er dus niet mee stoppen.

  Weet je het zeker? Ik ken er héél weinig die geen Facebook gebruiken. Met mijn Windows Phone toestel is het makkelijk, daar kan geen Whatsapp op, maar dat is toch vrij standaard op 99,9% van de telefoons schat ik. En dan ben je dus Facebookslet. Sterker nog, ik ben het ook, want iedereen met Whatsapp die mijn telefoonnummer heeft, die zorgt er voor dat ik ook bij naam en toenaam in de Facebookdataberg sta, wellicht harken ze ook nog ergens email en geboortedatum binnen. Ik denk dat ze van zowat iedere Nederlander een profiel hebben.

  Je hoeft niet persé een account te hebben van Facebook of van iets anders, je wordt evengoed gevolgd via plugins van Facebook op andere websites. In de Edge browser van Microsoft zijn deze plugins van Facebook en vele anderen wel standaard te blokkeren. Zelf ben ik helemaal klaar met alle sociale media, ik had Facebook, Instagram, Twitter en Whatsapp. Alle accounts al een tijd geleden opgezegd. Ging mij niet alleen om het stiekem data verzamelen, nog veel meer om alle leugens en desinformatie die via Sociale media wordt verspreidt en de vele oplichters die er actief zijn. Gebruik nu alleen nog Facetime en Signal. Heerlijk rustig, bespaart veel batterijtijd.