Epic stuurt zogenaamde ‘Free Fortnite’-pakketjes naar influencers

Door: Jelle van Es - 4 reacties
Free Fortnite
(Afbeelding: Twitter)

Epic Games en Apple hebben de strijdbijl rondom Fortnite voorlopige nog niet begraven. Sterker nog, het lijkt er op dat de strijd alleen maar smeriger wordt. Deze keer spant Epic Games een aantal influencers voor hun pr-karretje.

Want het bedrijf heeft naar een aantal personen een ‘care-package’ gestuurd. Aan de buitenkant lijkt het echt op een Apple-product met de bekende witte doos en een Lama-logo, dat veel weg heeft van het bekende appeltje. En dat alles rondom het verhaa; ‘Free Fortnite’.

Free Fortnite laat de strijd oplaaien

Omdat Fortnite niet meer te spelen is op de iDevices van Apple, moet je naar een Android-apparaat overstappen. Of natuurlijk de game op één van de verschillende spelcomputers spelen. In de care-package heeft Epic Games naast een jas met een regenboog Lama-logo (ook weer een dikke knipoog naar Apple) een Samsung Galaxy Tab S7. De game is namelijk wel te halen via de Samsung Galaxy Store. In de onderstaande tweet zie je hoe iemand het pakket heeft ontvangen.

Het Fortnite-pakket bevat ook een brief voor de ontvanger. Daar is het volgende op te lezen:

Hi there,

Fornite was named the Samsung Galaxy Store Game of the Year for 2020. In celebration, we’ve teamed up with Samsung to send you a special box of #FreeFortnite gear. While Fortnite may not currently be available on the App Store or Google Play, you can still get the latest Fortnite updates directly from the Epic Games app on the Galaxy Store. Spread the word, #FreeFortnite.

Thank you, The Epic Games team.

Het gedoe blijft gaan

En door deze nieuwe actie rondom Fortnite lijkt het er op dat Epic Games voorlopig geen plan heeft om water bij de wijn te doen. Voorlopig zul je de game dus niet op je iPhone of iPad kunnen spelen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  hansz

  Net als bij Facebook denken die gasten blijkbaar dat ze onmisbaar zijn en dat mensen een smartphone kiezen vanwege hun spelletjes. Helemaal buiten de realiteit maar dat zal wel komen door het wereldje waarin zij zich bewegen. Enige tijd geleden was hier een poll over spelletjes op je toestel waaruit bleek dat de overgrote meerderheid geen spelletjes installeerde op de iPhone.

 • Profielfoto
  computer space

  Ik kan het wel waarderen wat Epic doet. Het heeft mijn relatie met Apple wel op scherp gezet. Als fanatiek Windows Phoner, ja, ik gebruik het nog dagelijks, experimenteer ik door Epic nu toch voor de kids met Android, en dan kom je er achter hoe corrup zooitje mobiele OS-en zijn, hoe ruk Google, maar vooral ook hoe volstrekt kwaadaardig Apple is bij iOS op de telefoons. Op Android is er veel meer mogelijk, waardoor alle negatieve kanten van Google zijn tegen te gaan. Wil je beetje controle, dan heb je op Android:

  APKPure, apps installeren zonder tracking van installatiegedrag
  NetGuard, proxy waarbij je iedere app wel of geen toegang tot internet kunt geven met Wifi danwel 4G. Zelfs het volstrekt evil PlayServices kun je hersendood maken. Je krijgt dan ook geen meldingen meer, het is de enige app die de meldingen niet laat uitschakelen.
  Meerdere accounts. Voor de echte evil-toepassingen zoals pokemon Go (die er zelfs bij de Appstore doorheen glippen), kun je met eenvoud een tweede nepaccount optuigen op je telefoon, zonder contacten en andere apps.

  Mijn volgende telefoon wordt dankzij Epic toch geen Apple.

 • Profielfoto
  Appler

  computer space op 23 december 2020 06:39
  Ik kan het wel waarderen wat Epic doet. Het heeft mijn relatie met Apple wel op scherp gezet. Als fanatiek Windows Phoner, ja, ik gebruik het nog dagelijks, experimenteer ik door Epic nu toch voor de kids met Android, en dan kom je er achter hoe corrup zooitje mobiele OS-en zijn, hoe ruk Google, maar vooral ook hoe volstrekt kwaadaardig Apple is bij iOS op de telefoons. Op Android is er veel meer mogelijk, waardoor alle negatieve kanten van Google zijn tegen te gaan. Wil je beetje controle, dan heb je op Android:

  APKPure, apps installeren zonder tracking van installatiegedrag
  NetGuard, proxy waarbij je iedere app wel of geen toegang tot internet kunt geven met Wifi danwel 4G. Zelfs het volstrekt evil PlayServices kun je hersendood maken. Je krijgt dan ook geen meldingen meer, het is de enige app die de meldingen niet laat uitschakelen.
  Meerdere accounts. Voor de echte evil-toepassingen zoals pokemon Go (die er zelfs bij de Appstore doorheen glippen), kun je met eenvoud een tweede nepaccount optuigen op je telefoon, zonder contacten en andere apps.

  Mijn volgende telefoon wordt dankzij Epic toch geen Apple.

  De punten die je opnoemt kun je ook op iOS realiseren. Je kunt daar per app aangeven wat wel en wat niet gebruikt mag worden. Daarnaast is het natuurlijk aan jou om je keuze voor een toestel te baseren op het spelen van spelletjes. Ik kijken toch liever naar andere aspecten;)

 • Profielfoto
  hansz

  computer space op 23 december 2020 06:39
  Mijn volgende telefoon wordt dankzij Epic toch geen Apple.

  Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, dus ook personen die een toestel bij hun spelletjes kiezen maar dat is minimaal. Als je urenlang moet gaan zitten tweaken om je toestel veilig te maken dan ben je zeker niet een gemiddelde gebruiker. Wat jij kwaadaardig noemt bij Apple, noemt een ander veilig. Ik heb zelf heel wat jaren Android (ook 4 windows toestellen) gebruikt dus laten we het nou maar niet hebben over wie meer kwaadaardig is. Daar kom je toch nooit uit. Gelukkig mag je zelf de keuze maken.