Huub Everstijn
Huub Everstijn Accessoires 30 december 2020

Eerste AirPods Max Smart Case die niet van Apple is, is een feit

Ben je inmiddels de trotse eigenaar van een AirPods Max maar wil je hem liever in iets degelijkers opbergen dan in de –inmiddels al gekscherende de ‘Apple BH’ genoemde – Smart Case opbergtas? Dan hebben we goed nieuws voor je.

De reacties op de AirPods Max is universeel positief, maar de meegeleverde Smart Case zal waarschijnlijk het meest afgekraakte Apple-product in de recente geschiedenis worden. Velen hebben gewezen op het gebrek aan bescherming en het vreemde, op een BH lijkende ontwerp. De belangstelling voor hoesjes van derden voor de nieuwe over-ear koptelefoon van Apple was dan ook direct erg groot. Zoals het er nu uitziet, lijkt het erop dat Waterfield Designs een van de eersten zal zijn die er een op de markt brengt.

AirPods Max Shield Case

Het bedrijf heeft de AirPods Max Shield Case aangekondigd, een “op maat gemaakte hoes ontwikkeld met input van meer dan 1.200 Apple-fans die generfd leer combineert met gewaxt canvas of ballistisch nylon (dat ook wordt gebruikt in kogelwerende vesten) voor een moderne look die past bij de slanke hoofdtelefoon van Apple.”

De binnenkant van de case is voorzien van een vlindervormige, met leer beklede magneet waarmee de koptelefoon in de Ultra-Low Power-modus kan gaan. Dat werkt hetzelfde als in Apple’s eigen Smart Case. Daarnaast is de case voorzien van vakken om je oplader, oplaadkabel en andere accessoires in op te bergen.

waterfield designs airpods max smart case 1
De Waterfield Designs AirPods Max Smart Case (klik/tap voor groter).

Gary Waterfield, de eigenaar van WaterField Designs, zegt dat “de case is ontworpen met de input van meer dan 1.200 Apple-enthousiastelingen in het achterhoofd. Met die feedback hebben we een case kunnen maken die aan ieders behoeften zou voldoen.”

Enkele opvallende kenmerken van de AirPods Max Shield Case zijn onder meer schokabsorberend schuim om bescherming te bieden bij een val en waterdichte ritsen om de koptelefoon te beschermen tegen regen en andere vloeistoffen. Hier is de volledige lijst met kenmerken van de case:

  • Compact en op maat gemaakt, om de AirPods Max – met óf zonder Smart Case – te omvatten en te beschermen.
  • Innovatieve magnetische lederen vlinder houdt de oorschelpen gescheiden en activeert de AirPods Max-energiebesparende modus om de batterij te sparen. De Butterfly ligt plat als de koptelefoon wordt opgeborgen in een Apple Smart Case.
  • Ritssluiting rondom met dubbele rits die het opladen in de tas mogelijk maakt.
  • Boven- en onderlagen van schuim met gesloten cellen helpen externe krachten en druk te verspreiden en te weerstaan.
  • Pluche voering, zo zacht als een puppyvacht, ondersteund met extra zacht schuim, houdt de AirPods Max krasvrij.
  • Rekbaar gaasvak met leren sluiting maakt voor een 5W tot 20W Apple Power Adapter en de oplaad- en koptelefoonkabels.
  • Gemakkelijk toegankelijke, met pluche gevoerde buitenzak met ritssluiting voor extra snoeren of andere kleine elektronische accessoires.
  • Rekbaar gaas met open bovenkant aan de binnenzijde voor een iPhone en/of extra accessoires.
  • Een nylon lus aan de bovenkant voor het dragen van de case, om met een karabijnhaak aan een riem te bevestigen of om de koffer in een andere tas op te bergen.
  • Robuust zwart ballistisch nylon of gewaxt canvas gecombineerd met generfd leer en gladde waterdichte ritsen beschermen de hoofdtelefoon tegen de elementen.

De case wordt geleverd in vier verschillende lederen kleurencombinaties: zwart, blauw, karmozijnrood en chocolade.

waterfield designs airpods max smart case 2
Klik tap voor groter.

De eerste vier uitgaven van de AirPods Max Shield Case waren snel uitverkocht. De volgende verzendingsronde staat momenteel gepland voor de tweede week van februari en je kan de case bij Waterfield Designs bestellen voor 99 dollar exclusief verzendkosten naar Nederland.

Ons lijkt het een zeer geschikte case om je AirPods Max (of de Caviar versie) veilig in op te bergen. Maar is de AirPods Max Shield Case ook mooier dan de Smart Case van Apple? Dat laten we aan jou over. Smaken verschillen nu eenmaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste AirPods Max Smart Case die niet van Apple is, is een feit
Sluiten