Drie uitstekende RPG’s voor op de iPhone

Door: Jelle van Es - 2 reacties
Dragon quest VIII
(Afbeelding: Square Enix)

Het weer is op dit moment niet al te best en doordat het meeste dicht is of beperkt open, is het lastig om echt op stap te gaan. Zodoende zit je thuis. Dan kun je gaan Netflixen, een goed boek lezen, maar ook gamen. Heb je een iPhone of iPad en wil je graag uren achter elkaar een game spelen waarbij je voortgang boekt, dan kom je snel terecht bij de RPG.

Het aanbod op het gebied van de RPG is redelijk groot. Genshin Impact is zo’n titel en werd uitgekozen tot de beste game van 2020. Maar er is uiteraard meer. Ik ben even in mijn game-archief gedoken en dit zijn drie absolute tips die ik je mee kan geven.

Dragon Quest VIII

We trappen de lijst af met een klassieke RPG. Dragon Quest VIII kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation 2 en kun je zodoende wel een klassieker noemen. Het is een RPG die gebruik maakt van een toffe visuele stijl, waardoor hij vandaag de dag zeker niet oud aanvoelt. Dat geldt overigens niet voor het vechtsysteem. Dat is namelijk typisch Dragon Quest-achtig, waarbij je echt om de beurt een actie mag inzetten. Toch is het voornamelijk het verhaal en de verschillende personages die er voor zorgen dat de game eind 2020 nog altijd het aanraden waard is.

Dragon Quest VIII
Dragon Quest VIII (Afbeelding: Square Enix)

Star Wars – Knights of the Old Republic

Liever een Westerse RPG? Dan kun je misschien los met Star Wars – Knights of the Old Republic, één van de beste RPG’s ooit. en ook een enorm oude RPG, zo eerlijk moeten we zijn. De game komt namelijk alweer uit 2003(!). Toch is het nog altijd een game die de moeite waard is. Je wordt in een prachtige grote Star Wars-wereld gegooid, waar jij als speler diverse keuzes moet maken, die er uiteindelijk ook voor zorgen dat je een bepaald pad bewandelt. Het is één van de oudere successen van BioWare, die de tand des tijd behoorlijk goed heeft doorstaan.

Star Wars - Knights of the Old Republic
Star Wars – Knights of the Old Republic (Afbeelding: Bioware)

Stardew Valley

Tot slot een game die iets recenter is uitgekomen en een grote hit is: Stardew Valley. Het is een soort antwoord op de Harves Moon-serie, maar gaat uiteindelijk een stuk verder. In de game is het aan de speler om zijn eigen boerderij op te starten en onderhouden. Je begint met het planten van een paar zaadjes en de oogst daarvan verkoop je om nieuwe gewassen te laten groeien. Bovendien moet je alle rotzooi op en rond je boerderij opruimen, kun je gaan vissen, is er een grote mijn om te verkennen en belangrijker: er ligt een dorp naast je boerderij. Daar kun je allemaal relaties opbouwen met de verschillende bewoners en volg je diverse verhaallijnen. Het is een game die je echt honderden uren kan spelen en dan nog steeds nieuwe dingen tegenkomt.

Stardew Valley iphone
Stardew Valley (Afbeelding: ConcernedApe)

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  Misschien even uitleggen wat een RPG is…

 • Profielfoto
  Sudoku

  Bman op 5 december 2020 17:15
  Misschien even uitleggen wat een RPG is…

  OMT gebruikt vaak afkortingen zonder toelichting en als lezer moet je dan maar zelf gaan zoeken wat het betekent. In dit geval snap ik ook de betekenis niet van RPG. Het zou OMT sieren om telkens bij gebruik van afkortingen onderaan het artikel  in een nota de verklaring te geven. Het is niet omdat X-aantal % van de lezers verondersteld wordt de afkorting te kennen dat iedereen die zomaar begrijpt. Er komen hier ook lezers die minder thuis zijn in de materie of hier zelfs voor de eerste keer komen lezen.