Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 21 december 2020

De iPhone 12 is de populairste 5G-telefoon van het moment

De iPhone 12 is de bestverkopende 5G-telefoon van dit moment. Het heeft een flinke voorsprong op de Pro en alle andere merken.

Hoewel de iPhone 12 pas in november voor het eerst geleverd kon worden, was de telefoon in oktober al veruit het populairst van alle merken. In totaal waren 16 procent van alle 5G-telefoons een iPhone 12, blijkt uit de cijfers van Counterpoint.

Apple domineert in het lijstje.

Apple domineerde die maand de markt en dat zal de afgelopen maanden niet anders zijn geweest. Op de tweede plaats in het lijstje bestverkopende 5G-telefoons staat de iPhone 12 Pro met 8 procent. De top drie wordt gecomplementeerd door de Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G met 4 procent. In totaal is Apple dus goed voor een aandeel van 24 procent.

In de rest van de top tien staan ook nog twee Huaweis twee Oppo’s en twee andere Samsung-telefoons. Die komen echter niet in de buurt van die 24 procent.

De vraag blijft de komende tijd hoog

“Er is een grote vraag naar een 5G-upgrade, speciaal voor die met iOS. Dat zien we nu terug in de verkopen. Vooral in de Verenigde Staten gaan de iPhone 12 en 12 Pro hard. Daar was meer dan een derde van alle 5G-telefoons een Apple,” laat Counterpoint weten. Daarnaast was er ook in China en Japan veel vraag naar de telefoon.

Counterpoint gaat er dan ook vanuit dat Apple de koppositie gaat behouden in deze maanden. “De vraag naar de iPhone 12-serie blijft sterk in het vierde kwartaal. Vooral in de decembermaand. Er komt ook steeds meer vraag naar het premium-segment waar Apple de vruchten van zal plukken.” Natuurlijk komen er in die maand ook twee modellen bij. In november gingen namelijk de iPhone 12 mini en de Pro Max in de verkoop. Dus wellicht zien we het 24 procent aandeel van Apple nog verder omhoogschieten.

Reageer op artikel:
De iPhone 12 is de populairste 5G-telefoon van het moment
Sluiten