Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 4 december 2020

Concept toont aan wat watchOS 8 ons kan gaan brengen met de Apple Watch

De Apple Watch is een verdomd fijne gadget, die mij in elk geval dagelijks motiveert om even lekker te bewegen. Inmiddels draait de smartwatch op watchOS 7 en dat is al heel fijn. Maar het kan nooit kwaad om te fantaseren wat watchOS 8 kan gaan brengen.

Dat kun je dan zelf gaan verzinnen, maar soms is het gewoon makkelijker om te kijken wat de creatieve mensen van het internet mee komen. In die context kwamen we bij Matt Birchler uit, die zijn eigen concept voor watchOS 8 voor de Apple Watch bedacht.

Apple Watch met watchOS 8

In de video, die je hieronder kunt bekijken, geeft Birchler aan dat de Apple Watch met watchOS 7 een luxeprobleem heeft. Het ding is namelijk dat de huidige watch faces volgens hem erg goed zijn. Misschien zelfs te goed. Want ze zien er prachtig uit. Maar dan mis je een beetje het idee van wat een smartwatch kan zijn. Je hebt zo’n horloge voornamelijk omdat je er allemaal dingen mee kan doen. Buiten het bijhouden van je beweging moet je dan denken aan je agenda of het ontvangen van berichten. Als een oplossing voor watchOS 8 komt hij met het idee van een control centre dat je omhoog kunt swipen.

Volgens hem moet dit een makkelijke oplossing zijn om snel smarwatch-achtige informatie te krijgen zonder dat je een aanpassing aan je watch face hoeft te doen. Als je op dit moment omhoog swipet, dan zit daar veel informatie, maar is eigenlijk alleen maar de informatie van de hoeveelheid batterij die je hebt echt interessant. Alle andere elementen bekijk je vaak toch al via je iPhone en is zodoende overbodig. Door een kleine aanpassing te maken met watchOS 8 zorg je er voor dat de informatie via een swipe naar boven een stuk interessanter is. Dan kun je snel zien hoeveel beweging je hebt gedaan en nadere kleine informatiebronnen.

Slim concept

Het is wat dat betreft een slim concept zonder dat je van alles en nog wat hoeft aan te passen. Dit omdat hij zelf stelt dat Apple niet van plan is om bij nieuwe projecten alles overboord te gooien en opnieuw te beginnen. Wil je meer lezen over andere concepten? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Concept toont aan wat watchOS 8 ons kan gaan brengen met de Apple Watch
Sluiten