Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 4 december 2020

Best Apps of 2020 Award: ‘dit is het meest exclusieve Apple-product ooit!’

Eerder deze week maakte Apple de beste apps en games van 2020 bekend. Daarbij werd ook bekend dat de 15 ontwikkelaars die een plekje in de lijst hebben weten te veroveren een fysieke awards zouden krijgen. En die is meer bijzonder dan je zou denken.

Phil Shiller spreekt met Digital Trends over de award en de manier waarop hij vormgegeven is. Een gesprek dat ervoor zorgt dat het voor de website duidelijk is: ‘Dit is het meest exclusieve product dat Apple ooit gemaakt heeft!’

De unieke Best Apps of 2020 Award

De Best Apps of 2020 Award is iets unieks. Dat ga je enerzijds natuurlijk geloven, omdat Apple dat overduidelijk zegt. Maar als je anderzijds goed kijkt naar wat deze award nu eigenlijk is voel je het wel. Digital Trends noemt dit product het meest exclusieve Apple-product ooit gemaakt en dat is dan ook exact wat het is. De Best Apps of 2020 Award is een product dat slechts 15 mensen op de hele wereld hebben. Laten we zeggen dat Apple er één of twee bewaard in Apple Park en er dus wereldwijd maar 16 of 17 zijn. De kans dat jij er nooit eentje in het echt te zien krijgt is immens.

Maar het is meer dan een simpele award. Dat wordt wel duidelijk uit het artikel van Jeremy Kaplan die het gesprek met Phil Schiller voerde. Zo wordt de Best Apps of 2020 Award gemaakt van 6R01. Dat is een handgemaakt stuk metaal dat Apple in al zijn producten stopt. Het is een type-aluminium dat voor 100% bestaat uit gerecycled Mac-materiaal. Daarnaast heeft het ontwerp-team van Apple, dat ook verantwoordelijk is voor de andere producten van het bedrijf, zich gebogen over het product. Het is dus meer dan alleen maar een simpele trofee.

App Store Apple apps games 2020
De fysieke award van 2020

Het mooiste van alles is nog wel de oog voor detail. Apple staat er bekend om en laat dat bij de Best Apps of 2020 Award wederom zien. Zo ontvingen alle 15 de ontwikkelaars op exact hetzelfde tijdstip op maandochtend hun trofee. En dat moment was dan weer vlak voordat ze een meeting hadden met CEO Tim Cook. Wie wel eens een pakketje verstuurd heeft weet hoe lastig het kan zijn om deze op een bepaalde tijd op een bepaalde plek te krijgen. Al helemaal als je 15 pakketjes van Polen tot Shanghai en door heel Amerika moet verspreiden. Het is best indrukwekkend.

Apple heeft het afgelopen jaar veel voor de kiezen gekregen met betrekking tot de App Store. De waardering die deze 15 ontwikkelaars krijgen lost zeker weten niet alle problemen op, maar het is een verdomd goede start.

Apple’s Phil Schiller enthousiast

Zoals gezegd heeft Jeremy Kaplan met Phil Schiller gesproken over de Best Apps of 2020 Award. De grote man achter de App Store is, zoals we dat van hem gewend zijn, uiterst te spreken over de award.

“We zijn erg enthousiast over het feit dat we de eerste fysieke App Store Best of 2020 Award ooit kunnen presenteren. Het is een prachtig object dat erkenning geeft aan het geweldige werk dat de winnaars geleverd hebben. We hebben ongelofelijk veel waardering voor ze.”

Het is voor Phil Schiller goed om te zien dat er zoveel goed werk geleverd wordt voor de App Store. “Het betekent vooral veel dat we deze winnaars, in een jaar waarin apps steeds belangrijker zijn geworden, kunnen bedanken.”

Reageer op artikel:
Best Apps of 2020 Award: ‘dit is het meest exclusieve Apple-product ooit!’
Sluiten