Jelle van Es
Jelle van Es Hardware 10 december 2020

Apple’s AirPods Max zou zo’n vier jaar in ontwikkeling zijn geweest

Deze week zijn de AirPods Max eindelijk onthuld en weten we inmiddels al veel over de nieuwe headset. Er waren al lang geruchten over het product en dat is niet heel gek. Het zou namelijk zo’n vier jaar in ontwikkeling zijn geweest.

Dat is althans hetgeen dat een oud-engineer van Apple stelt. Het gaat om Dinesh Dave, die zegt dat met de onthulling van de AirPods Max zijn laatste NDA (Non Disclosure Agreement) bij het bedrijf is vervallen.

AirPods Max vier jaar in ontwikkeling

De beste man heeft inmiddels zijn tweets verwijderd en zijn account op slot gezet, waardoor je bijna zal denken dat hij iets te vroeg heeft gesproken. Voordat het zover was, werd door een andere gebruiker op Twitter de vraag gesteld wanneer het desbetreffende NDA voor de AirPods Max zou zijn getekend. En dat zou volgens Dinesh Dave zo’n vier jaar geleden zijn geweest. Dat was waarschijnlijk op het moment dat de eerste AirPods op de markt werden gebracht. In de onderstaande tweet zie je nog een printscreen van de tweet in kwestie.

Hoe het AirPods Max-project precies is begonnen, dat is nog niet duidelijk. Maar het zou goed kunnen dat de pre-orders voor de originele AirPods opvallend goed waren en toen werd besloten om de markt van de headsets verder te verkennen. Daar kwam waarschijnlijk snel de Pro uit voort en nu dus ook dit ambitieuze en vooral prijzige project. En ook de Max wordt goed ontvangen, daar het op dit moment zo goed als onmogelijk is om hem ergens op een normale manier te kopen.

Meer over de headset

Met de onthulling van de AirPods Max is er ook veel informatie naar buiten gekomen. Zo lees je hier alles over de onthulling van de nieuwe headset. En hebben we hier een bericht over hoe de batterij van de headset werkt.

Reageer op artikel:
Apple’s AirPods Max zou zo’n vier jaar in ontwikkeling zijn geweest
Sluiten