Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 8 december 2020

‘Apple werkt aan revolutionaire CPUs met 32 cores voor iMac en MacBook Pro’

De M1-chip in de MacBook Air, MacBook Pro en Mac Mini bevalt goed. En nu zou Apple zoveel geloven in zijn eigen processor, dan het bereid is Intel volledig achter zich te laten. Bloomberg schrijft dat het bedrijf al werkt aan volgende generatie Silicon-chipset met meer kracht aan boord.

Bloomberg zegt dat Apple achter de schermen werkt aan opvolgers van de M1-processor. De volgende versie krijgt waarschijnlijk twintig kernen: zestien kernen bedoeld voor high performance en vier kernen bedoeld voor efficiëntie. In 2021 verwacht de redactie dat de fabrikant ARM-versies van de high-end MacBook Pro gaat lanceren, evenals entry-level en high-end iMac-desktops. In 2022 moet dan een ARM Mac Pro gaan verschijnen. Volgende jaar mogen we twee hardware-revisierondes verwachten: eerst verschijnen er Apple Silicon Macs in de lente, terwijl de volgende ronde plaatsvindt in de herfst.

Apple blijft werken aan eigen processor

In het nieuwsbericht staat ook vermeld dat het proces van de ontwikkeling van de chips behoorlijk complex is en dat we nergens echt op moeten rekenen. Zo is het dus nog niet zeker of we MacBook Pro’s en iMacs gaan zien met twintig kernen aan boord. Het kan zijn dat er eerst nog versies verschijnen met acht tot twaalf van die perfomance-kernen; dat hangt van de productie af. Apple lijkt verder ook alvast naar de toekomst te kijken en zich voor te bereiden op high-end desktops met 32 performance-kernen.

Daarnaast wordt beweerd dat Apple ook serieus kijkt naar manieren om de graphics een boost te geven, voor apparaten die draaien op een M1-chipset. Toekomstige high-end laptops en midrange desktops kunnen mogelijk Apple Silicon-chips met 16 tot 32 kernen voor grafische prestaties krijgen. De duurdere apparaten krijgen mogelijk te maken met 64 of 128 kernen. Die grafische kernen zouden tot slot veel sneller zijn dan de grafische kaarten die het bedrijf nu afneemt van AMD en Nvidia.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan revolutionaire CPUs met 32 cores voor iMac en MacBook Pro’
Sluiten