Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 29 december 2020

Apple Watch prototype duikt op: kijkje in de geheime keuken van Apple

De Apple Watch is inmiddels een bekend product dat door veel mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Maar er was uiteraard een tijd waarin dit slimme horloge het daglicht nog nooit gezien had. Dat moest, ten tijde van de productie, voorlopig ook zeker zo blijven. Maar hoe kreeg een bedrijf als Apple dat voor elkaar?

Er is een nieuwe video opgedoken op YouTube waarin dat antwoord te vinden is. De persoon in kwestie heeft namelijk hand weten te leggen op een prototype van de Apple Watch en de originele verpakking die daarvoor gebruikt werd. Een goede manier om te kijken hoe een groot bedrijf als Apple dit soort situaties aanpakt.

Apple Watch prototype duikt op

Een aantal maanden geleden dook er al een foto op van een Apple Watch die vermomd was als een kleine iPod. De beelden waren destijds afkomstig van Twitter-gebruiker Apple Demo. In de video die vandaag opduikt is exact dezelfde samenstelling te zien. Het lijkt te gaan om de allereerste Apple Watch die nog draait op een vroege versie van watchOS 1.0. Aan het apparaat en de verpakking te zien gaat om een prototype dat het daglicht nooit zou mogen zien. Waarschijnlijk is deze variant van de Apple Watch naar medewerkers van Apple verzonden voordat de smartwatch aangekondigd werd.

In de video is dan ook niet alleen te zien dat de Apple Watch in een speciaal hoesje zit waardoor hij op een kleine iPod lijkt. Het apparaat komt ook uit een verpakking waar de volgende tekst op te zien is:

“This product is classified as Apple Confidential and is designated an ‘Ultra’ security program. This prototype MUST be returned when recalled or when your..”

Uiteraard zijn er bepaalde delen van de verpakking afgeschermd aangezien we niet mogen weten wie dit prototype de wereld in heeft gestuurd. Aan de achterkant van de verpakking is te zien dat het gaat om een zogeheten PVTe configuratie. Dat staat waarschijnlijk voor Prototype Validation Testing. Bekijk de gehele video hieronder:

Reageer op artikel:
Apple Watch prototype duikt op: kijkje in de geheime keuken van Apple
Sluiten