Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 15 december 2020

Apple TV+ stopt serie na ingrijpen van topman Tim Cook

Eerder dit jaar was Apple TV+ bezig met een serie over Gawker Media. Tim Cook persoonlijk heeft nu de stekker er uitgetrokken.

Gawker Media was een Amerikaans online mediabedrijf dat in 2016 failliet ging. Het had verschillende blogs en sites onder zijn paraplu zoals Gizmodo, Lifehacker en Gawker.com. Het bedrijf ging bankroet nadat het 140 miljoen dollar moest betalen voor het verspreiden van de sextape van de Amerikaanse worstelaar Hulk Hogan.

Een serie over Gawker op Apple TV+

Twee voormalig werknemers wilden over het bedrijf een serie maken voor Apple TV+. Het project heette Scraper en de eerste afleveringen waren al geschreven. Dat was tegen het zere been van Tim Cook die persoonlijk het project voor zijn streamingdienst stopzette.

Cook en Gawker Media hebben namelijk een geschiedenis met elkaar. Het bedrijf en Apple hebben verschillende conflicten gehad. Zo deelde Gizmodo in 2010 de foto’s van een iPhone 4 die was gevonden in een bar, nog voordat het toestel uitkwam. In 2008 was het nog een tandje erger. Het werd persoonlijk toen Gawker bekendmaakte dat Cook homo was, zes jaar voordat hij zelf uit de kast kwam.

Tim Cook grijpt in

Volgens twee bronnen aan de New York Times was Cook verrast toen hij hoorde dat Apple TV+ bezig was met een serie over Gawker. Notabene het bedrijf dat Apple en hem persoonlijk meerdere keren heeft vernederd. Hij zorgde er dan ook voor dat de serie nooit op Apple TV+ te zien zal zijn. Lanye Eskridge, die de serie binnenhaalde, was hierna zelfs vertrokken bij Apple TV+.

Dat Cook de stekker uit het project over Gawker media heeft getrokken, betekent niet dat serie niet te zien zal zijn. De makers gaan de boer weer op in de hoop om een andere streamingdienst zover te krijgen om de serie te gaan uitzenden.

Overigens kwam er in het artikel nog meer nieuws over de gang van zaken bij Apple TV+ naar buiten. Zo zou Apple’s senior vice president over de divisie Internet Software en Services de twee zaken genoemd hebben wat nooit op Apple TV+ komt. Dat zijn naaktheid en China. Het bedrijf wil niet het risico nemen om het land boos te maken. Een ander opvallend bericht is dat er in content van Apple TV+ geen iPhone vernield mag worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ stopt serie na ingrijpen van topman Tim Cook
Sluiten