Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 16 december 2020

Apple TV+ maakt releasedatum en trailer bekend voor Billie Eilish-docu

Het was al bekend dat Billie Eilish een eigen documentaire op Apple TV+ krijgt. Nu weten we ook wanneer deze te zien is.

Afgelopen najaar kondigde Apple TV+ Billie Eilish: The World’s A Little Blurry aan. Het is de eerste echt grote documentaire over zangeres Billie Eilish. Nu laat Apple ook de eerste trailer van het project zien.

Billie Eilish op Apple TV+

De documentaire vertelt volgens Apple TV+ “het echte coming-of-age verhaal van singer-songwriter Billie Eilish en haar wereldwijde doorbraak met haar muziek. De film geeft een intiem inkijkje in haar bijzondere reis en laat het leven zien onderweg, op het podium, thuis met haar familie het schrijven en het releasen van haar debuutalbum When we all fall asleep, where do we go?

De documentaire over Billie Eilish is gemaakt door de prijswinnende filmmaker R.J. Cutler. Zo maakte hij voor Apple TV+ eerder al Dear… en won hij een Primetime Emmy Award met de documentaire American High in 2000. Daarin volgde hij 14 studenten van een school in Illinois een jaar lang.

Naast Billie Eilish zien we dan ook veel meer gezichten rondom de zangers in de film. Zo komen ook Finneas O’Connell, Maggie Baird en Patrick O’Connell.

Meer muziek op de streamingdienst

Vanaf 26 februari is de film te zien op Apple TV+. Daarnaast brengt de streamingdienst de documentaire ook naar de bioscoop voor de liefhebbers.

Billie Eilish is een van de populairste zangeressen op dit moment. Zo zingt ze ook de soundtrack van de nieuwe James Bond-film die hopelijk in 2021 in première gaan.

Voor Apple is het toevoegen van Billie Eilish belangrijk. Naast haar eigen streamingdienst heeft Apple natuurlijk ook Apple Music. Door beide diensten meer samen te laten werken, hoopt het meer abonnees te kunnen verwelkomen bij haar diensten. Zo kwam Apple eerder al met Apple One, waarbij verschillende diensten samen een abonnement vormen.

 

Reageer op artikel:
Apple TV+ maakt releasedatum en trailer bekend voor Billie Eilish-docu
Sluiten