Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 14 december 2020

Apple TV+ dropt trailer voor het tweede seizoen van Dickinson

Nog even en dan kun je weer kijken naar het tweede seizoen van Dickinson. Apple TV+ dropt alvast een trailer om in de stemming te komen.

Op 8 januari kun je genieten van het tweede seizoen van Dickinson. We zien dan eindelijk hoe het verder gaat met de beroemde Amerikaanse schrijfster Emily Dickinson. Apple TV+ kondigt de trailer zelf aan op Twitter. “Faam klopt op de deur. Doet ze open?”

Het leven van Emily Dickinson

Dickinson gaat zoals gezegd over Emily Dickinson. De serie speelt zich in de negentiende eeuw af en laat het leven van de beroemde Amerikaanse dichteres zien. Ze wil een van de grootste ter wereld worden. Dat is niet makkelijk in de tijdsgeest, want ze krijgt te maken met vooroordelen die in die tijd speelden. De dichteres is echter rebels en trekt zich er weinig van aan.

Emily Dickinson heeft overigens ook echt bestaan en haar boeken kun je nog steeds kopen. Natuurlijk is niet elke gebeurtenis in de serie historisch verantwoord. Eerder wist de serie al een nominatie voor de Golden Globes in de wacht te slepen, maar wist het deze uiteindelijk niet te winnen.

Een groot succes voor Apple TV+

Het eerste seizoen van Dickinson was een groot succes voor Apple TV+. De serie kreeg goede recensies van zowel pers als publiek. Zo scoort de titel een 7,3 op IMDb en 75 en 91 procent op Rotten Tomatoes. De trailer ziet er goed uit en het is dan ook te hopen dat het de lijn van het eerste seizoen doortrekt. Het is tevens de eerste titel van Apple TV+ dat een Peabody Award in de wacht heeft gesleept. Het won in de categorie Entertainment.

Om de serie te kunnen zien, moet je natuurlijk een abonnement hebben op Apple TV+. Heb je Apple One? Dan zit de dienst automatisch inbegrepen in je lidmaatschap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ dropt trailer voor het tweede seizoen van Dickinson
Sluiten