Night
Night Apple Inc. 13 december 2020

Apple nieuws: wat hebben we gemist de afgelopen week?

Natuurlijk heeft het belangrijkste nieuws voorrang en onze redacteuren kunnen niet tientallen berichten per dag schrijven. Maar dat wil niet zeggen dat er geen ander nieuws was op Apple-gebied. Vandaar dit kleine overzicht van nieuws dat geen plekje op de voorpagina wist te veroveren.

Bij elke headline hebben we een link gezet naar het originele bericht, zodat je het hele verhaal op je gemak kunt nalezen.

‘TMSC werk naar verluid aan chips voor Tesla-achtige Apple auto’

Apple CarVerhalen over een Apple Car doen al erg lang de ronde. Ditmaal gaat het gerucht dat Apple samenwerkt met chips-toeleverancier TSMC aan een processor voor het aansturen van een autonoom voertuig. Deze zogenaamde ‘Apple Car’ zou lijken op een Tesla.

Bron: AppleInsider

 

Tim Cook geeft interview over gezondheid, fitness en de Apple watch

Apple Watch excercises

In een podcast met Outside Online praat Apple SEO Tim Cook over de toekomst van de Apple Watch op het gebied van gezondheid en fitness en zijn voorliefde voor het buitenleven.

Bron: iDownloadBlog.com

 

80 Toeleveranciers van Apple overtraden afgelopen jaar de wet ten aanzien van flexwerkers

China workersPhilip Elmer-DeWitt reflecteert naar aanleiding van het afgelopen woensdag verschenen bericht in The Information Wednesday over de misstanden bij arbeiders in China, met name bij bedrijven die producten en halffabricaten leveren aan Apple.

Bron: Philip Elmer‑DeWitt blog

 

Apple voegt peperdure workout accessoires toe aan zijn Amerikaanse Apple Store

Workout accessoiresOp diverse Apple Stores heeft het bedrijf een aparte fitness categorie toegevoegd. Daarin vinden we diverse workout-gerelateerde items terug die je qua prijs niet even zonder nadenken aanschaft. Het is nog niet bekend wanneer deze producten hier verkrijgbaar zullen zijn.

Bron: The Irish Times

 

Logitech Circle View deurbel, exclusief voor HomeKit

logitechs-circle-view-doorbell-is-exclusively-for-apple-home_kitLogitech heeft een deurbel uitgebracht, exclusief voor Apple HomeKit. De Circle View deurbel biedt kopt-tot-teen video, HDR, kleurenbeeld ‘s nachts en end-to-end versleutelde video-opnamen. Het prijskaartje bedraagt 200 dollar.

Bron: PC Magazine UK

 

Mogelijk goedkope instap-iPad begin 2021

iPadApple komt volgend jaar volgens geruchten met een goedkope instap-iPad. Deze iPad met een A13 processor, die we o.a. kennen uit de iPhone 11, zou begin 2021 te koop moeten zijn voor een vanaf-prijs van $ 229.

Bron: TechRadar

 

Apple stopt met Muziekmemo’s

Muziekmemo'sApple heeft Muziekmemo’s met pensioen gestuurd. Het bedrijf adviseert gebruikers ervan om hun opnamen onder te brengen in de Dictafoon app.

Bron: AppleInsider

 

 

Cydia klaagt Apple aan vanwege Apple Store monopolie

CydiaCydia is een alternatieve App Store voor gebruikers van gejailbreakde iPhone of iPad. Hoewel dit door niet Apple wordt goedgekeurd, bestaat deze schaduw-winkel al heel lang. Cydia heeft nu besloten Apple aan te klagen vanwege het monopolie van zijn App Store.

Bron: The Verge 

 

Apple AirTags komen ‘pas in maart’

Apple AirTags 16x9

Apple is al een tijd bezig aan een bluetooth tracker, genaamd AirTags. Het ziet er echter naar uit dat we deze ‘Tile’-tegenhanger pas in maart kunnen verwachten. MacWorld zet alles over dit komende Apple product even op een rijtje.

Bron: MacWorld UK

 

Tim Cook gaf speech op VN klimaat-top

tim-cook-united-nations-climate-summitGisteren sprak Tim Cook op de Climate Ambition Summit 2020, waarin hij benadrukte dat leiders van landen en bedrijven over de hele wereld een “plicht hebben om op te treden” om klimaatverandering aan te pakken tijdens dit “moment van historische urgentie”.

Bron: MacRumors

 

Julia Roberts nieuwste aanwinst voor AppleTV+

Julia RobertsApple heeft Oscarwinnares Julia Roberts gecontracteerd om te schitteren in een aankomend Apple TV+ drama, gebaseerd op Laura Dave’s roman ‘The Last Thing He Told Me’.

Bron: Apple Insider

 

Tweets delen op SnapChat nu mogelijk met iOS Twitter app

Twitter SnapChatSnapChat en Twitter hebben de handen ineengeslagen en komen met een nieuwe integratie. Je kunt nu tweets delen op SnapChat vanuit de iOS Twitter app. 9to5Mac legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Bron: 9to5Mac

 

Adobe maakt PDF’s beter toegankelijk voor schermlezers met behulp van AI

Adobe Liquid ModeAdobe publiceerde donderdag een blog waarin het bedrijf uitlegt hoe ze het lezen van DPF’s op mobiele apparaten toegankelijker hebben gemaakt voor schermlezers, zoals Apple’s VoiceOver, met een nieuwe technologie die ze Liquid Mode noemen en gebruik maakt van kunstmatige intelligentie.

Bron: Forbes

 

Apple brengt 2e release-kandidaat van iOS en iPadOS 14.3 uit

iOS 14.3Apple heeft afgelopen donderdag een tweede kandidaat-versie voor de release van de iOS 14.3- en iPadOS 14.3-updates naar ontwikkelaars gestuurd. Dit gebeurde slechts twee dagen na het uitkomen van de eersteversie en een maand na de lancering van iOS en iPadOS 14.2.

Bron: MacRumors

 

AirPods Max imponeert en zou beter zijn dan Sony WH-1000XM4

AirPods MaxDe AirPods Max mogen dan vreselijk veel geld kosten, de eerste gebruikers-impressies spreken over een imponerende koptelefoon die een ‘nieuwe standaard heeft gezet in Active Noise-Cancellation’.

Bron: Wccftech

 

Apple en Google bannen apps met X-Mode geld-genererende SDK’s

Apple Developer Program coronavirus App Store

Apple en Google hebben allebei de uitzonderlijke stap genomen om alle apps die gebruik maken van software van X-Mode uit hun respectieve app-winkels te weren. Deze SDK’s zijn bedoeld voor het genereren van inkomsten.

Bron: AndroidPolice

 

Hoe moet je Apple’s nieuwe privacy labels interpreteren en wat ‘doen’ ze?

Privacy labelsApple vereist nu dat ontwikkelaars bepaalde privacygegevens indienen, zodat gebruikers weloverwogen keuzes kunnen maken over hun privacy. Dit soort “voedingsetiket” -type is echter nog niet verplicht en het lijkt erop dat hierbij altijd vertrouwd wordt op de eerlijkheid van ontwikkelaars.

Bron: AppleInsider

 

Succes van Microsoft Surface Pro overschaduwd door nieuwe MacBook Pro

Surface ProApple’s release van de nieuwe macOS-hardware met zijn ARM-gebaseerde M1-processor benadrukt de zowel de voordelen als de problemen met de implementatie van ARM door Microsoft.

Bron: Forbes

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple nieuws: wat hebben we gemist de afgelopen week?
Sluiten