Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Nieuws 30 december 2020

Apple neemt verantwoordelijkheid en verwijdert controversiële app

Apple heeft de iPhone-app Vybe Together uit de App Store verwijderd. Deze omstreden app is ontwikkeld om underground-feestjes te promoten. Dat is precies wat we juist niet willen in deze coronatijd. Zo vindt ook Apple en daarom heeft het bedrijf besloten om in te grijpen.

In de Vybe Together-app kunnen gebruikers op zoek gaan naar geheime bijeenkomsten. Je krijgt vervolgens een overzicht met alle underground-feestjes bij jou in de buurt. Wat je alleen niet kunt zien, is waar ze exact zijn. Het adres krijg je namelijk pas twee uur voor aanvang van het feestje. Op deze manier kan de locatie langer geheim worden gehouden en is het voor de politie lastiger om in te grijpen.

Apple verwijdert omstreden app

De makers van Vybe Together vinden dat rebelleren en feesten hoort bij jong zijn. Hun app helpt ze daarbij. Je kunt er alleen wel grote vraagteken bij zetten of het in deze tijd te verantwoorden is. In veel landen is het momenteel verboden om in groepen bijeen te komen. Deze app staat dus haaks op de regels. Het is daarom ook niet gek dat Vybe Together veel kritiek kreeg.

Vybe Together App Store verwijderd Apple
De Vybe Together-app.

De makers van de app hebben vervolgens laten weten dat ook zij tegen grootschalige bijeenkomsten zijn. Toch vonden ze dat Vybe Together wel een plek verdient in de App Store omdat je via de app ook kleine get-togethers kunt organiseren. Toch is dat niet waar de app voornamelijk voor gebruikt wordt, en dus heeft Apple besloten om in te grijpen.

Voorlopig geen corona-feestjes via Vybe Together

De makers van Vybe Together geven overigens nog niet op. Via hun Instagram-account, dat ook tijdelijk geband was, reageren ze op hun verwijdering door Apple. In hun profiel melden ze dat ze uit de App Store zijn gegooid, gevolgd door de belofte dat ze zullen terugkeren.

Reageer op artikel:
Apple neemt verantwoordelijkheid en verwijdert controversiële app
Sluiten