Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 22 december 2020

‘Apple komt in 2024 met eigen auto met baanbrekende accu’

Dat Apple bezig in een nieuwe fase is met haar eigen auto was gisteren groot nieuws. Nu zijn er meer details bekend volgens Reuters.

Dat Apple aan een eigen auto werkt lijkt zo goed als zeker, het is alleen de vraag wanneer. Al jaren gaan er geruchten dat het bedrijf uit Cupertino werkt aan haar eigen voertuig. Gisteren meldde het Taiwanese Economy Daily dat het bedrijf nu al werkt aan zijn eigen componenten en dat de productie in 2021 gaat beginnen.

De Apple Car komt eraan

Die voorspelling lijkt wat te positief, nu ook persbureau Reuters met nieuws kwam rondom de Apple Car. Volgens het persbureau begint de productie van de auto echter pas in 2024. Volgens Reuters werkt Apple aan een nieuw accudesign dat de kosten van accu’s radicaal omlaag moet brengen. Bovendien zou het ook nog eens de actieradius flink vergroten, vergeleken met de elektrische auto’s die nu al op de markt zijn.

Next level accu

Apple zou gebruik maken van een zogenaamde monocell. Hierin worden individuele batterijcellen als één geheel samengepak. Omdat de batterij dan niet meer bestaat uiteen heleboel individuele batterijmodules, komt er meer ruimte in de accu vrij. Het zorgt dus voor meer actief materiaal in een kleinere ruimte. Bovendien zou de nieuwe accu ook veiliger zijn dan andere lithium-ion accu’s en is de kans ook kleiner dat deze oververhit raakt. Bronnen van Reuters noemen dit “next level” en noemen de vernieuwing van het zelfde niveau als toen Apple voor de eerste keer een iPhone presenteerde.

Naast de nieuwe accu moet de auto ook gebruik gaan maken van LiDAR sensoren, zoals we die nu al bij de nieuwste iPhones zien. Deze moeten de ruimte rondom de wagen scannen.

Een auto produceren is natuurlijk wel even wat anders dan een telefoon maken. Om dat te kunnen zal Apple een gehele productielijn voor een auto moeten bouwen. Apple wil hiervoor echter gebruik maken van een fabricagepartner, die de auto in elkaar moet zetten. Het bedrijf zou hiervoor in gesprek zijn met het Canadese Magna International, maar hier zou verder nog niets zijn uitgekomen.

Al langer plannen

Apple werkt al sinds 2014 aan plannen voor een eigen auto. Al verschillende keren is de staff rondom het project veranderd, maar nu lijkt er dan ook echt flink progressie te zijn gemaakt. Nu zou het dus eindelijk zover zijn dat het ook echt concreet wordt.

Reuters houdt echter wel een slag om de arm. Het zegt dat Apple er nog altijd voor kan kiezen om het project te verkleinen of naar achteren te schuiven. Ook kan het ervoor kiezen om een autonoom besturing te ontwikkelen en die te verkopen via een traditionele autobouwer.

Reageer op artikel:
‘Apple komt in 2024 met eigen auto met baanbrekende accu’
Sluiten