iPhone, MacBook en Apple Watch binnenkort ook in mat zwart te verkrijgen?

Door: Mark Hofman - 8 reacties
iPhone 12 Pro Max
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Een nieuwe kleurenoptie voor een product van Apple, dat is altijd goed. De kleurenopties van de iPhone, Macbook, iPad en Apple Watch houden de gemoederen bezig en zorgen voor een extra laag populariteit. Daarom zal het volgende patent, waarschijnlijk, wel in de smaak vallen.

Patently Apple is er namelijk achter gekomen dat het bedrijf uit Cupertino verschillende manieren aan het onderzoeken is om zijn producten in het mat zwart te verkopen.

iPhone, MacBook en Apple Watch in het mat zwart?

Het bedenken van een kleurenoptie is één ding, maar het ook daadwerkelijk maken en aanbieden is een tweede. Zo heeft Apple al langere tijd de interesse om de iPhone, iPad, MacBook en Apple Watch in een mat zwarte variant op de markt brengen. Het enige probleem is dat het een vrij grote uitdaging is om de kleurenoptie ook daadwerkelijk te krijgen zoals bedacht. Door het gebruik van verschillende materialen (Aluminium, titanium, staal) is het lastig om de zwarte kleur ook daadwerkelijk mat te krijgen. Een uitdaging die Apple, volgens het patent, wel aan lijkt te willen gaan.

Het grootste probleem van een matzwarte kleur is het materiaal dus. Er zijn aardig wat smartphones op de markt die voorzien zijn van een mat zwarte kleurenoptie. De vraag die jij je stelt is waarschijnlijk: waarom krijgt Apple het dan niet voor elkaar? Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat het bedrijf uit Cupertino geen plastic gebruikt voor zijn smartphones. De recent verschenen Samsung Galaxy S20 Fan Edition is bijvoorbeeld van een matte afwerking voorzien, maar de achterkant is geheel van plastic gemaakt. Apple moet wat dat betreft een beetje het beste van twee werelden samenvoegen. Iets dat, als we het patent mogen geloven, nog gaat lukken ook!

Apple iPhone mat zwart
Het patent (Afbeelding: Patently Apple)

In bovenstaand patent is te zien dat Apple de kleurenoptie niet tot de iPhone beperkt. Ook de Apple Watch, MacBook en iPad zouden voorzien moeten worden. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt is een tweede.

Eerder gelukt

Het patent is een feit, maar dat is geen garantie dat Apple het voor elkaar krijgt om de producten ook echt op de markt te brengen. Al heeft het bedrijf uit Cupertino in het verleden al wel succes geboekt op dit gebied. Zo was de iPhone 7 destijds te koop in een mat zwarte kleurenoptie. Alleen de iPhone-modellen die daarna verschenen kregen de optie niet meer. Waarschijnlijk, omdat de uitdaging te groot was dus.

Maar het idee van een mat zwarte iPhone of een MacBook lijkt ons fantastisch. Welke product zouden jullie het liefst in de kleurenoptie zien en waarom? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  tomc

  2 artikels over hetzelfde onderwerp?

 • Profielfoto
  hansz

  tomc op 7 december 2020 16:11
  2 artikels over hetzelfde onderwerp?

  Je commentaar hierop vind ik eerlijk gezegd veel irritanter dan het artikel wat nu over meerdere productgroepen gaat. Je bent natuurlijk verplicht om het te lezen? Of moeten de redactionele stukken eerst door jou worden goedgekeurd?

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Leuk een nieuwe kleur maar toch vind het vreemd dat je doet na de officiële introductie. Dit zou ook voor Apple nieuw zijn.

 • Profielfoto
  Igor

  Ik snap ook niet waarom over hetzelfde nieuws nog een keer een artikel wordt geplaatst. Ik lees de artikelen wel en in het vorige stonden ook de andere productgroepen. Dus verzoek aan de redactie: lees ook wat anderen schrijven op de site:)

 • Profielfoto
  Night

  Is al melding van gemaakt. De auteur zal wel achter en flink bord stamppot zitten, want hij heeft nog niet gereageerd.

  Zullen we het nu weer over de inhoud gaan hebben?

 • Profielfoto
  hansz

  Meestal kies ik voor een kleur die het minst de achtergelaten vingerafdrukken laat zien. Ben dus wel benieuwd hoe dat hier zal uitpakken.

 • Profielfoto
  Betatester

  De apple car

 • Profielfoto
  marcoverzee

  Betatester op 7 december 2020 21:45
  De apple car

  Komt ‘ie?