Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 17 december 2020

Apple in onderhandeling voor 2 animatiefilms van John Lasseter

Apple werkt hard aan het verbreden van streamingdienst Apple TV+. Nu hoopt het ook twee animatiefilms toe te voegen.

Apple TV+ heeft natuurlijk met Stillwater, Peanuts, Fraggle Rock en nog een aantal andere titels al een aantal programma’s voor kinderen, maar breidt die titels maar al te graag uit. Het is nu in gesprek met John Lasseter om twee animatiefilms van hem over te nemen. Het zou gaan om ‘Luck’ en ‘Spellbound’.

John Lasseter en Disney

John Lasseter is zeker geen kleine naam. Hij is een van de meest beroemde producers van animatiefilms. Hij werkte eerder als chief creative officer bij Walt Disney Animation Studios en Pixar. Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor Toy Story, A Bug’s Life en Cars.

In 2018 moest hij Disney echter verlaten vanwege beschuldigingen over seksuele intimidatie. Hij ging daarna aan de slag voor Sky Dance Animation, wat normaal samenwerkt met Paramount Pictures. De twee films die Apple wil kopen zijn dan ook gemaakt in samenwerking met die filmmaatschappij en stonden op de planning om in 2022 in de bioscopen te worden uitgebracht. Zo moet Luck op 18 februari op het witte doek verschijnen. Mogelijk zorgt het coronavirus ervoor dat de twee partijen nu al onderhandelen over de verschijning op de streamingdienst.

De films die mogelijk naar Apple TV+ komen

Hoewel nog veel over de twee films onbekend is, weten we toch al een beetje wat we ongeveer kunnen verwachten van Luck. Het wordt een ‘vintage Lasseter’ genoemd dat doet denken aan de films die Disney en Pixar zo ontzettend populair hebben gemaakt.

Luck gaat over het meisje met de meeste pech in de wereld. Wanneer ze in de nooit vertoonde wereld van geluk en pech tegenkomt, moet ze samen met magische wezens een kracht ontdekken die sterker is dan het geluk zelf.

Hoewel het dus nog niet zeker is of Apple de films binnen weet te halen, lijken er wel afspraken gemaakt te zijn over het witte doek. Mocht het tot een deal komen, dan moeten de films alsnog als eerst in de bioscoop verschijnen voordat het op Apple TV+ komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple in onderhandeling voor 2 animatiefilms van John Lasseter
Sluiten