Night
Night Nieuws 5 december 2020

Apple denkt na over een mount voor meerdere Pro Display XDR’s

Dacht jij net als wij, toen Apple de nieuwe Mac Pro en Pro Display XDR presenteerde, ‘sjeez, wát een geld’? Apple kennelijk niet, want het bedrijf is al druk in de weer met een ‘Dual Pro Stand’ om twee of meer van die peperdure schermen naast elkaar te plaatsen. Met de prijs van de wieltjes van de Mac Pro in ons achterhoofd, durven we ons niet voor te stellen wat die zal gaan kosten…

Volgens Patently Apple is Apple bezig met het ontwikkelen van een nieuwe ‘Dual Pro Stand’ voor de Pro Display XDR. De Dual Pro Stand voor de Pro Display XDR is een waanzinnige mount om degenen die een professionele workflow nodig hebben, de maximale flexibiliteit te geven om te werken met twéé van die perperdure displays van Apple.

In het patent van Apple staat dat wanneer de meeste gebruikers meerdere beeldschermen gebruiken, deze ofwel afzonderlijk worden gemonteerd ofwel gemonteerd zijn op een enkel ondersteuningspunt.

Patently Apple omschrijf het als volgt: ‘Het patent van Apple omvat een standaard voor meerdere beeldschermen. In het bijschrift stelt Apple dat wanneer gebruikers meerdere beeldschermen in een werkruimte gebruiken, de beeldschermen over het algemeen worden ondersteund door meerdere verschillende individuele standaards of door onafhankelijk beweegbare armen die zich uitstrekken vanaf een enkel steunpunt.’

Apple wijst er vervolgens op dat beeldschermen die op deze manier zijn opgesteld, ofwel moeilijk correct op elkaar kunnen worden uitgelijnd of dat ze niet afzonderlijk kunnen worden aangepast.

Deze individuele stands of armen nemen onnodig grote ruimtes in beslag, zijn vaak esthetisch onaangenaam, te gecompliceerd en hebben inefficiënte overtollige mechanismen. Als er meerdere schermen op onafhankelijke armen worden gebruikt, kan het moeilijk zijn om ze op een soepele en nauwkeurige manier uit te lijnen vanwege inconsistente tegengewichten en armlengtes. Als er meerdere displays op een enkele steun worden gebruikt, kunnen ze niet effectief ten opzichte van elkaar worden aangepast rond een verticale as.

 

Afbeelding uit het patent voor de Dual Pro Display XDR standaard (klik tap voor groter).

Apple’s nieuwe Dual Pro Stand voor twee of meer Pro Display XDR-schermen is een doorlopend stuk dat beide displays toestaat met een ‘centrale, verticale en horizontale draaivrijheid”.

De standaard kan twee benen hebben die op afstand van elkaar zijn geplaatst aan de eindgedeelten van de standaard (bijvoorbeeld verder uit elkaar dan de montagepunten van de buitenste displays) die zijn verbonden door een in hoofdzaak horizontale steunstang. De steunstang kan verticaal verstelbaar zijn ten opzichte van de poten door een gesynchroniseerde afstelling van het slede-systeem, behorende bij elk van de poten. De poten kunnen worden aangeduid als verticale steunen of verticale steunvoeten. De verticale positie van de steunstang kan gelijktijdig worden aangepast ten opzichte van elk van de benen door een verbindingsstang die zich over de lengte van de steunstang uitstrekt.

Het is momenteel nog niet bekend of De Dual Pro Stand voor de Pro Display XDR überhaupt op de markt zal komen en als dat al zo is, wanneer het product zal worden uitgebracht.

dual pro display xdr stand 2
Dual Pro Display XDR stand (klik/tap voor groter).
Reageer op artikel:
Apple denkt na over een mount voor meerdere Pro Display XDR’s
Sluiten