Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 21 december 2020

‘Apple Car loopt ver voor op schema en gaat in 2021 de weg op’

Er is nog niks officieel, maar het lijkt inmiddels zo goed als zeker dat Apple aan een eigen auto werkt. Al jaren vliegen de (soms zeer opmerkelijke) geruchten in het rond. Vaak onthullen deze dat een auto met een Apple logo op de motorkap nog wel even op zich laat wachten, maar dat is nu anders. De iPhone-maker loopt blijkbaar ver voor op schema en komt volgend jaar met hun Apple Car.

Althans dat is wat het Taiwanese Economic Daily News beweert. In hun rapport is te lezen dat Taiwanese fabrikanten zich aan het voorbereiden zijn op de productie van Apple Car componenten. De daadwerkelijk productie zou dan ergens rond het tweede kwart van 2021 gaan beginnen. Een directeur (wiens naam niet genoemd wordt) van één van deze fabrieken beweert dat de techgigant al in 2021 wil gaan beginnen met de lancering van de Apple Car.

Tegenstrijdige berichten omtrent Apple Car

Er is natuurlijk altijd een kans dat hier de waarheid gesproken wordt, maar deze kans lijkt wel bijzonder klein. Dit bericht staat ook haaks op andere geruchten die rondgaan. Zo beweert de doorgaans welingelichte Ming-Chi Kuo dat de Apple Car pas ergens tussen 2023 en 2025 de weg op gaat. Ook verscheen er kortgeleden een bericht dat Apple in gesprek is gegaan met autofabrikanten. Dit zouden de allereerste gesprekken zijn, dus het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat ze op tijd tot een overeenkomst komen om al in 2021 te gaan beginnen.

https://twitter.com/TechnicalChat1/status/1341004578926567425

Uiteraard kan het wel zo zijn dat deze gesprekken gaan over een andere auto. Er is altijd nog de kans dat Apple op relatief korte termijn een eerste versie van de Apple Car onthult. Om vervolgens aan de slag te gaan met autofabrikanten om zo de stap te maken naar massaproductie. Het lijkt hoe dan ook zeer onwaarschijnlijk dat je volgend jaar een Apple Car kan gaan kopen.

Project Titan

Toch is er wel degelijk een kans dat je ooit een Apple kunt rijden. Het bedrijf zou al jaren bezig zijn met het project dat intern Project Titan genoemd wordt. Honderden medewerkers zouden verbonden zijn aan dit project en werken dus aan de Apple Car. Mocht het daadwerkelijk gaan gebeuren, dan doet Apple iets unieks. Zelden zagen we een schoenmaker succesvol van leest wisselen. De laatste die het probeerde was Dyson. Ook de stofzuigerfabrikant probeerde een auto op de markt te brengen, maar faalde. Ondanks dat dat ze best ver gekomen waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Car loopt ver voor op schema en gaat in 2021 de weg op’
Sluiten