‘Apple Car loopt ver voor op schema en gaat in 2021 de weg op’

Door: Thomas Aalderink - 11 reacties
Apple Car
(Afbeelding: EPA / Wallace Woon)

Er is nog niks officieel, maar het lijkt inmiddels zo goed als zeker dat Apple aan een eigen auto werkt. Al jaren vliegen de (soms zeer opmerkelijke) geruchten in het rond. Vaak onthullen deze dat een auto met een Apple logo op de motorkap nog wel even op zich laat wachten, maar dat is nu anders. De iPhone-maker loopt blijkbaar ver voor op schema en komt volgend jaar met hun Apple Car.

Althans dat is wat het Taiwanese Economic Daily News beweert. In hun rapport is te lezen dat Taiwanese fabrikanten zich aan het voorbereiden zijn op de productie van Apple Car componenten. De daadwerkelijk productie zou dan ergens rond het tweede kwart van 2021 gaan beginnen. Een directeur (wiens naam niet genoemd wordt) van één van deze fabrieken beweert dat de techgigant al in 2021 wil gaan beginnen met de lancering van de Apple Car.

Tegenstrijdige berichten omtrent Apple Car

Er is natuurlijk altijd een kans dat hier de waarheid gesproken wordt, maar deze kans lijkt wel bijzonder klein. Dit bericht staat ook haaks op andere geruchten die rondgaan. Zo beweert de doorgaans welingelichte Ming-Chi Kuo dat de Apple Car pas ergens tussen 2023 en 2025 de weg op gaat. Ook verscheen er kortgeleden een bericht dat Apple in gesprek is gegaan met autofabrikanten. Dit zouden de allereerste gesprekken zijn, dus het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat ze op tijd tot een overeenkomst komen om al in 2021 te gaan beginnen.

Uiteraard kan het wel zo zijn dat deze gesprekken gaan over een andere auto. Er is altijd nog de kans dat Apple op relatief korte termijn een eerste versie van de Apple Car onthult. Om vervolgens aan de slag te gaan met autofabrikanten om zo de stap te maken naar massaproductie. Het lijkt hoe dan ook zeer onwaarschijnlijk dat je volgend jaar een Apple Car kan gaan kopen.

Project Titan

Toch is er wel degelijk een kans dat je ooit een Apple kunt rijden. Het bedrijf zou al jaren bezig zijn met het project dat intern Project Titan genoemd wordt. Honderden medewerkers zouden verbonden zijn aan dit project en werken dus aan de Apple Car. Mocht het daadwerkelijk gaan gebeuren, dan doet Apple iets unieks. Zelden zagen we een schoenmaker succesvol van leest wisselen. De laatste die het probeerde was Dyson. Ook de stofzuigerfabrikant probeerde een auto op de markt te brengen, maar faalde. Ondanks dat dat ze best ver gekomen waren.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Pokerface

  Ik had begrepen dat het project al lang gestopt was en dat men alleen nog met software voor zelf-rijdende auto’s bezig was. Het zou mij verbazen als er volgend jaar een iCar op de markt komt. En als die er toch komt, dan kan ik me niet voorstellen dat die betaalbaar gaat zijn.

 • Profielfoto
  gipsman

  Jobs of zelfs J.Ive zie ik wel in een apple car cruisen. Bij Tim Cook denk ik meer aan een Renault Espace of een Prius misschien, want ‘the job can’t wait’.

 • Profielfoto
  icegodd

  Klant: ik wil graag een setje “all season banden”

  Apple(Tim Cook): Sorry U kunt hier niet met bankpas betalen.

 • Profielfoto
  polansky

  Sorry, u kunt alleen stroom tanken bij een ‘Apple Station’.

 • Profielfoto
  steveb

  Als hij in 2021 op de markt komt dan moet de productie al gestart zijn.
  1 bedrijf toont wel heel veel gelijkenissen.
  Future faraday:
  werkt al sinds 2014 aan aan nieuw merk elektrische auto ‘s.
  Disign en ontwikkeling ligt in Los Angeles productie in china.. Klinkt als disigned by …. in califoria.

  – FF91 Wordt omschreven als een luxe versie van tesla model x.
  – Hightech? Wees maar zeker. Alles wordt bediend met touchscreens (17 stuks verdeeld over de auto
  – De prijs is in lijn met apple producten (duurder Daan de rest) 120k tot 200k
  – als je de schets bekijkt in dit artikel en de fotos in deze link. Grijs onderaan zwart vanaf de ruiten. Maar ook heel mooi langs binne https://insideevs.com/reviews/392453/taking-the-faraday-future-ff91-for-a-drive

  Zou dat niet mooi zijn`,

 • Profielfoto
  Chuck

  De FF91 is de Apple CAR. 🤭

 • Profielfoto
  Kevin

  steveb op 21 december 2020 18:57
   

  Zou dat niet mooi zijn`,

  Wat een afschuwelijk ding. Waarom moeten al die elektrische auto’s er zo verdomd lelijk uitzien? Er zit echt nul emotie in.

 • Profielfoto
  steveb

  @kevin
  Smaken verschillen
  Maar eigenlijk vind ik het interieur het belangrijkst. Dat is toch het geen waar de koper altijd op kijkt als hij de auto gebruikt. En dat lijkt me bij de ff91 wel dik in orde en vooral zeer comfortabel

 • Profielfoto
  AT024

  Fake news

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik weet het niet. Reuters heeft het er ook over, alleen hebben die het over 2024.

 • Profielfoto
  RW076

  Met het gefaseerd introduceren (of nog steeds/helemaal niet) kan het nog jááááááááááááááááááááren duren voordat wij er in kunnen rijden, los van de prijs uiteraard.

  Tesla werd ook enkel gekocht (massaal) toen de prijs werd aangepast van directeur naar manager, en er nog een leuke bonus bijkwam die nu al niet meer bestaat.
  En nog kon ik geen elektrisch rijden omdat het Fortune 500 bedrijf waar ik werkte geen laadpalen op de zaak wilde hebben vanwege de kosten.

  Maw, ik hou het bij een (oude) apple sticker op de laadklep.