Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 28 december 2020

Apple Car in 2024? Ming-Chi Kuo ziet het zeker niet gebeuren!

Vorige week bracht Reuters goed nieuws naar buiten over de Apple Car. Volgens het persbureau had Apple een doorbraak in de batterij-technologie, waardoor we de auto in 2024 zouden kunnen verwachten. Maar analist Ming-Chi Kuo lijkt het niet eens te zijn met die bewering.

De betrouwbare analist heeft onderzoek gedaan naar Apple Car en komt met de conclusie dat het zomaar eens 2028 of later kan gaan worden voor de auto in productie gaat. Een conclusie die hij uiteraard uitvoerig onderbouwt.

Apple Car pas in 2028?

MacRumors heeft het onderzoeksverslag van Ming-Chi Kuo, zoals zo vaak, in handen gekregen. In dit verslag is te lezen dat de analist, die inmiddels toch een uitstekende reputatie heeft, de komst van de Apple Car in 2024 niet ziet gebeuren. “Ondanks onze eerdere voorspelling dat Apple de Apple Car tussen 2023 en 2025 op de markt brengt, lijkt de planning wat betreft de ontwikkeling te wijzen naar een lancering tussen 2025 en 2027”, zo is in het verslag te lezen. Die laatste is overigens wel een voorspelling die uitkomt wanneer alles helemaal perfect verloopt. Zo laat Ming-Chi Kuo weten dat dit op z’n vroegst is en dat hij er niet van staat te kijken als de Apple Car pas in 2028 of later op de markt verschijnt.

Naast de vraagtekens die Kuo zet bij de lancering in 2024 zet de analist ook vraagtekens bij het succes van de Apple Car. “De markt heeft hoge verwachtingen van de Apple Car, maar we herinneren investeerders eraan dat de voorsprong van Apple op dit moment niet leidend is”. Het bedrijf heeft namelijk een doorbraak te pakken wat betreft de batterij, maar dat is zeker geen reden voor succes. Sterker nog, Kuo laat weten dat het succes hem voornamelijk in de software moet zitten.

“Als de Apple Car wil slagen moet het succes boeken op gebied big data en AI. Niet in hardware, dus”

Concurrentie

Zoals Kuo aangeeft is er op dit moment veel concurrentie die het big data en AI spelletje inmiddels goed door hebben. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Tesla dat onlangs toch echt zijn Full Self Driving Mode uitbracht. Wat dat betreft zal de Apple Car veel moeten bieden om het bedrijf in ieder geval bij te benen. Maar aangezien dit een nieuwe markt is voor Apple, is succes inderdaad niet gegarandeerd.

Ming-Chi Kuo zegt dan ook:

“We herinneren investeerder eraan dat Apple, ondanks de voordelen die het heeft tegenover de concurrentie, niet altijd succesvol is in nieuwe markten. Een goed voorbeeld daarvan is de markt voor slimme speakers.”

Het succes van de HomePod en HomePod mini waren veel minder dan Apple in eerste instantie had gedacht. Sterker nog: het bedrijf uit Cupertino heeft het product inmiddels een klein beetje opgegeven. Benieuwd naar dat verhaal? Je leest het hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Car in 2024? Ming-Chi Kuo ziet het zeker niet gebeuren!
Sluiten