Apple bekend met iPhone 12 batterij-probleem

Door: Night - 9 reacties
iPhone low battery
Afbeelding: Primakov

Een veel voorkomend probleem als je de allernieuwste tech koopt, is dat je alle bugs en glitches tegenkomt die door de testen, die de fabrikant heeft uitgevoerd, zijn gemist. De iPhone 12 is amper twee maanden uit en ook hier hebben diverse eigenaren al verschillende problemen ondervonden. De meet recente betreft batterijen die sneller leeglopen dan verwacht.

Ook de iPhone 12 lijkt niet aan opstart-bugs te ontkomen. Verschillende gebruikers hebben op het Apple Support-forum gemeld dat hun batterijen snel leeglopen, zelfs als ze niet worden gebruikt. Het probleem werd voor het eerst onder de aandacht van Apple gebracht op 25 oktober, maar verschillende gebruikers – ook hier op het OMT forum – hebben de afgelopen dagen te kennen gegeven dat ze hetzelfde probleem ondervinden.

In eerste instantie dacht de originele poster dat dit mogelijk te wijten was aan een extra stroomconsumptie van het 5G-modem. De gebruiker heeft daarop het mobiele datagebruik uitgeschakeld. Hij zag echter weinig tot geen verschil bij het leeglopen van de batterij, als hij zijn iPhone 12 niet gebruikte. Ook andere posters maakten melding van het probleem van een snellere leegloop van hun iPhone 12 batterij. Ook bij hun gebeurt dat zelfs als alle apps zijn afgesloten zijn en het vernieuwen van apps op de achtergrond is uitgeschakeld in de instellingen.

iPhone 12 batterij kan leeglopen zonder dat deze gebruikt wordt

Een eigenaar, wiens iPhone ’s nachts met maar liefst 40 procent leegliep, zei dat Apple diagnoses heeft uitgevoerd aan de telefoon en dat alles werd gecontroleerd. De technici konden echter niets vinden dat mis was met de iPhone. Dat betekent dat er geen waarneembare hardware-storingen waren en het probleem dus software-gerelateerd lijkt te zijn. Dat zou in principe goed nieuws zijn, want dan kan het probleem verholpen worden met een software update.

Het slechte nieuws is dat Apple heeft aangegeven nog niet te weten wat de overmatige leegloop veroorzaakt. Het bedrijf heeft dus ook nog geen tijdlijn bekend gemaakt voor een oplossing of software update.

iPhone 12 battery drain
Eén telefoon ging ’s nachts, in 8,5 uur tijd, van 98 procent naar 40 procent, terwijl de telefoon niet in gebruik was (klik/tap voor groter). Afbeelding: Primakov

Meer problemen met de iPhone 12

Apple’s iPhone 12 kampt sinds de lancering op 23 oktober met verschillende problemen. Minder dan een maand na de release begonnen eigenaren te klagen over een “schermdefect” dat een groene of grijze gloed veroorzaakte op wat anders een donker of zwart scherm zou moeten zijn. Deze iOS-bug heeft Apple inmiddels al opgelost.

Daarnaast meldden veel iPhone 12-gebruikers gisteren nog dat 5G- en LTE-signalen wegvielen. Apple heeft ook bij dit probleem aangegeven dat het nog niet weet wat het verlies aan mobiele dekking veroorzaakt.

Het laatste probleem waar iPhone 12 gebruikers tegenaan lopen, is het ineens niet meer draadloos op kunnen laden. Dat kan van de ene dag op de andere gebeuren, met dezelfde lader en iOS versie. Ook hiervoor is nog geen oplossing, maar ook dit lijkt van softwarematige aard te zijn.

We hopen maar dat Apple snel met een iOS patch komt die de genoemde problemen oplost, zodat deze gebruikers weer een vlekkeloze iPhone ervaring kunnen beleven.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Hier is / was het voor backround activity van photo app. Nu iCloud eens afgezet (originele staan in cloud en op mac) handmatig nog 4000 en foto’s verwijderd, alle album’s verwijderd (die ik dacht in de cloud te hebben staan, maar nee, dat bleek niet zo)

  Gelukkig gebruikte ik albums niet echt structureel . (Tip voor mensen met kinderen – zoek eens op speelgoed in foto app)

  Anyway – batterij issue alvast opgelost. iCloud staat nu lig uit ook voor foto’s, maar wat wel gek is. Nul foto’s in de app, opslag door de app – 7GB?

 • Profielfoto
  icegodd

  Nog een Bug met iPhone 12:

   

 • Profielfoto
  Macteach

  Hier idem, standaard iPhone 12, van 90% gisteravond naar 54% vanochtend, stand by gedurende de nacht, geen enkele app open. Overdag loopt het ding ook zeer snel leeg, mijn iPhone 11 deed het heel wat beter!

 • Profielfoto
  Odie

  Ik heb Apple überhaupt nergens een inhoudelijke reactie zien geven behalve dan “we zien geen afwijking bij uw toestel”..

 • Profielfoto
  csteelooper

  icegodd op 5 december 2020 11:30
  Nog een Bug met iPhone 12:

   

  Dat is geen bug in de iPhone 12, maar in MagSafe, en meer bepaald zelfs in magnetisme in het algemeen (eigenlijk is het dus niet eens een bug te
  noemen) : MagSafe gebruikt een van de sterkste soorten magneten die zonder exorbitant hoge kosten beschikbaar is en waarbij ook het na verloop van tijd broos worden van het metaal geen rol zal spelen. Maar zelfs bij die magneten is de zogenaamde shearing force véél minder krachtig, wat inhoudt dat je twee magneten vrijwel altijd makkelijker van elkaar kunt schuiven dan kunt trekken…

  Nu on-topic: ik heb hier nergens last van (iPhone 12 Pro Max). Ik haal makkelijk 36+ uur met een lading, terwijl ik m’n telefoon gewoon gebruik zoals ik mijn oude 6S ook altijd gebruikte. Ik weet überhaupt niet in hoeverre het probleem zich voordoet bij de Pro (Max), hoewel mijn vader wel zegt dat hij soms het idee heeft dat zíjn batterij snel leegloopt (ook een Pro Max).

  Odie op 5 december 2020 18:58
  Ik heb Apple überhaupt nergens een inhoudelijke reactie zien geven behalve dan “we zien geen afwijking bij uw toestel”..

  Dat valt voor mij gelukkig mee. Ik had toen WatchOS 7 uit kwam een hardnekkig probleem met Auto Unlock op mijn iMac (‘Use your Watch to unlock apps and your Mac’ in System Preferences > Security & Privacy). Toen ik het probleem bij Apple meldde was ik een van de eersten in Nederland. Ik heb niet minder dan 6 uur met ze aan de lijn gezeten teneinde een oplossing ervoor te vinden, welke uiteindelijk (mede door mijn melding) werd gevonden in de vorm van WatchOS 7.1.

 • Profielfoto
  Macteach

  Mijn standaard, ‘gewone’ iPhone 12 en 11 om 00.00 van de oplader gehaald. Wifi uit, U1 chip uit, raise to wake uit, push uit op beide toestellen.

  Deze ochtend om 10.30: iPhone 11, een jaar oud, op 93%, iPhone 12 op 78%.

 • Profielfoto
  Patrik

  Ik heb weken geleden mijn Corona app eraf gegooid, die volgens “batterij conditie” het meeste verbruikte. En mijn probleem was opgelost. Mijn 12 Pro Max laad ik nu 1x in de 3 dagen op…🤷🏻‍♂️

 • Profielfoto
  whaha

  De Coronamelder app gebruikt op mijn toestel anders wel wat acculading, maar niet zó veel meer dat het een probleem vormt.

   

  Bijzondere problemen met die iPhone 12. Ben ik toch wat blijer met mijn iPhonen SE 2020.

 • Profielfoto
  Macteach

  Als ik 5G aanzet en test, heb ik een down snelheid van 280. Als ik 5G aanzet, of liever dus de instelling op 4G zet heb ik een down snelheid van… 285!

  Dat lijkt erop dat 5G gewoon aan blijft staan. Dat zou een bug zijn maar wel het hogere batterijgebruik kunnen verklaren…