Mark Hofman
Mark Hofman App Store 2 december 2020

Apple maakt beste App Store apps en games van 2020 bekend

De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat betekent dat bedrijven terugblikken op het afgelopen jaar. Iets dat Apple ook doet. Het bedrijf uit Cupertino deelt de 15 beste applicaties en games van het afgelopen jaar.

Volgens Apple zelf waren de 15 apps en games in 2020 onmisbaar om het leven makkelijker en gezonder te maken. Daarnaast werden een aantal van deze applicaties en games gebruikt om mensen, in een toch wel bizar jaar, met elkaar te verbinden.

Apple deelt beste apps en games van 2020

Apple kijkt ieder jaar goed naar de applicaties en games die in de App Store te vinden zijn. Niet alleen om ervoor te zorgen dat het aanbod van de digitale winkel kwalitatief hoog ligt, maar ook om ieder jaar te kunnen bepalen wat nu precies de beste apps van het jaar waren. Volgens het bedrijf uit Cupertino wordt er op dat gebied niet alleen gelet op kwaliteit, ontwerp, gebruiksgemak en innovatie technologie. “Ze zijn daarnaast ook enorm handig, belangrijk en cultureel relevant”, zo is te lezen in het persbericht.

Het mag duidelijk zijn dat er dit jaar ook voornamelijk gekeken is naar welke applicaties en games ons hebben weten te vermaken nu we meer thuiszaten dan ooit tevoren. Het is wat dat betreft niet verrassend dat Zoom dit jaar in de lijst van Apple te vinden is. Ook de applicatie Wakeout!, dat gericht is op rustige work-outs, is in de lijst te vinden. Daarnaast hebben we onze streamingdiensten dit jaar als een malle gebruikt en wat Apple betreft heeft Disney+ dat dit jaar het beste gedaan. Op het gebied van gaming zijn er ook veel titels te vinden. Zo hebben Genshin Impact, Legends of Runeterra, Disco Elysium, Dandara Trials of Fear en Sneaky Sasquatch ons uren weten te vermaken.

De volledige lijst met winnaars ziet er als volgt uit:

Ontwerpers van Apple hebben zich gewaagd aan de productie van een fysieke award. De ontwikkelaars van de 15 applicaties krijgen deze toegestuurd. De award is volledig in de stijl van het App Store-symbool met aan de achterkant een vermelding van de categorie waarin de ontwikkelaar gewonnen heeft.

App Store Apple apps games 2020
De fysieke award van 2020

Meest succesvolle apps en games in Nederland

Er zijn uiteraard ook in Nederland veel apps en games gedownload het afgelopen jaar. Iedere categorie is voorzien van twintig verschillende titels. In het overzicht hieronder krijg je van iedere categorie de 5 beste apps of games te zien.

Gratis Apple iPhone Apps in Nederland

Betaalde iPhone Apps in Nederland

Gratis Apple iPhone Games in Nederland

Betaalde iPhone Games in Nederland

Gratis Apple iPad Apps in Nederland

Betaalde iPad Apps in Nederland

Gratis Apple iPad Games in Nederland

Betaalde iPad Games in Nederland

Meest gespeelde Apple Arcade Games in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple maakt beste App Store apps en games van 2020 bekend
Sluiten