Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 8 december 2020

Apple kondigt vandaag alsnog de AirPods Studio koptelefoon aan

Het is 8 december 2020 en dat betekent dat we iets nieuws van Apple kunnen verwachten. Of althans, dat is het gerucht dat we inmiddels al meerdere malen voorbij hebben zien komen. Dat het bedrijf uit Cupertino met een gloednieuw product komt lijkt dus duidelijk te zijn, maar we weten nog niet precies wat dat product precies is.

Betrouwbare leaker L0vetodream heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat we echt geen nieuwe Apple TV hoeven te verwachten. Iets waar Mark Gurman zich bij aansluit. Het is, volgens de journalist van Bloomberg, namelijk de dag dat we eindelijk de AirPods Studio te zien krijgen.

AirPods Studio ziet vandaag het daglicht

Verschillende AppleTrack bronnen hebben inmiddels al gemeld dat de AirPods Studio klaar zijn voor lancering. Een bericht dat we inmiddels al maanden horen. Eerst konden we de koptelefoon in september verwachten, toen in oktober en uiteindelijk in november. Het lijkt erop dat Apple de koptelefoon op de plank heeft liggen, maar toch een reden had om hem nog niet eerder op de markt te brengen. Maar er zijn verschillende, betrouwbare, bronnen die toch zeggen dat de AirPods Studio het mysterieuze product van december is.

Zoals gezegd wist L0vetodream eerder al te melden dat we geen nieuwe Apple TV hoeven te verwachten. Vervolgens meldt AppleTrack ook vandaag weer dat de AirPods Studio op de planning staan en verwacht Mark Gurman van Bloomberg de koptelefoon ook nog dit jaar. Wanneer AppleTrack de enige bron was zouden we dit verhaal met een hele flinke korrel zout nemen, maar de overige twee bronnen maken het verhaal toch op z’n minst noemenswaardig.

Het zou wat dat betreft ook op de ontdekking in iOS 14.3 aansluiten. 9to5Mac melde eerder namelijk dat er een AirPods Studio icoon in de software gevonden is. De derde beta van iOS 14.3 is inmiddels beschikbaar voor ontwikkelaars, dus het zou zomaar kunnen. Maar goed, ook dat is weer speculatie.

Apple heeft officieel gezien nog niets gezegd over een aankondiging vandaag en dat gaat het bedrijf uit Cupertino ook zeker niet doen. Mocht er daadwerkelijk iets op de planning staan, dan kunnen we vanmiddag of vanavond bericht verwachten vanuit de VS. Tot die tijd moeten we het verhaal met een korreltje zout nemen.

Apple sluit 2020 lekker af

Mocht Apple daadwerkelijk een aankondiging doen vanmiddag, dan komt het bedrijf vier maanden op rij met nieuwe producten. Op 15 september 2020 begon het bedrijf uit Cupertino met het Time Flies evenement. Er werd tijdens dit evenement gehoopt op de nieuwe iPhone 12-serie, maar deze kwam er niet. Zo zagen we bijvoorbeeld de nieuwe Apple Watch en de nieuwe iPad Air (2020) verschijnen. Een maand later, tijdens het Hi, Speed evenement verscheen de iPhone 12-serie wel. In november werd de hattrick gemaakt door met het One More Thing evenement te komen. Daar zagen we uiteraard de nieuwe M1 Macs voorbijkomen.

Denk jij dat er vanmiddag iets aangekondigd wordt. Zo ja, welk product krijgen we te zien? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer op artikel:
Apple kondigt vandaag alsnog de AirPods Studio koptelefoon aan
Sluiten