Apple komt met nieuws in december, AirPods Max officieel aangekondigd

Door: Mark Hofman - 36 reacties
AirPods Max
(Afbeelding: Apple)

Het gerucht ging al even, maar vandaag is het toch echt een feit. Apple kondigt zojuist de AirPods Max aan. Dat doet het bedrijf door middel van een persbericht.

De koptelefoon van Apple is officieel een feit. Er werd de afgelopen maanden al veel gesproken over de AirPods Max, die in de wandelgangen de naam AirPods Studio droeg. Maar wat heeft de koptelefoon te bieden, voor hoeveel is hij te koop en wanneer kun jij ermee aan de slag?

Apple kondigt AirPods Max aan

De AirPods Max is een draadloze koptelefoon die, volgens Apple zelf, de magie van de AirPods naar een nieuw ontwerp haalt. De koptelefoon beschikt onder andere over een “akoestisch ontwerp”, H1 chips en geavanceerde software om de gebruikservaring te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Adaptive EQ, Active Noise-Cancellation, Transparency Mode en Spatial Audio. Klinkt uiteraard heel erg indrukwekkend, maar wat houdt dit nu allemaal precies in?

Een akoestisch ontwerp

Met een akoestisch ontwerp lijkt Apple te bedoelen dat de AirPods Max is ontworpen om de beste geluidkwaliteit te kunnen leveren. Wat dat betreft heeft het bedrijf rekening gehouden met de oorschelpen, de kussens en de spanning op de hoofdband. Die band is overigens gemaakt van roestvrijstaal en voorziet de AirPods Max van voldoende stevigheid, flexibiliteit en comfort om ervoor te zorgen dat deze voor iedere consument fijn te gebruiken is. Uiteraard is de koptelefoon ook te verstellen.

De oorschelpen zitten dusdanig vast aan de hoofdband dat het mogelijk is om hem volledig naar eigen wens in te stellen. Zo is het mogelijk om de schelp te draaien, zodat hij bijvoorbeeld heerlijk op je hoofd zit. De schelp van de AirPods Max is gemaakt van een bepaald soort schuim dat ervoor zorgt dat deze ten alle tijden zit zoals jij dat het prettigst vindt.

Daarnaast is de AirPods Max voorzien van de Digital Crown. Deze kennen we uiteraard van de Apple Watch en zorgt ervoor dat je volledige controle hebt over de koptelefoon. Via deze weg regel je dus de volume, zet je muziek op pauze, kies je voor een volgend nummer of ga je aan de slag met Siri. Het is ook mogelijk om via deze weg telefoontjes te beantwoorden.

AirPods Max
Het ontwerp (Afbeelding: Apple)

Geluid van de AirPods Max

De AirPods Max kan er nog zo goed uitzien, of dat ook echt zo is laten we in het midden, maar als het geluid ruk is heb je er vrij weinig van. Daarom heeft Apple de koptelefoon voorzien van een 40mm dynamische driver die door het bedrijf zelf ontworpen is. Deze zorgt bijvoorbeeld voor een rijk, diep en helder geluid. Maar het gaat verder dan het materiaal dat in de hardware zit. Apple doet op het gebied van software ook voldoende om de geluidskwaliteit van de AirPods Max zo hoog mogelijk te houden.

Adaptive EQ: De AirPods Max zijn voor iedereen volledig in te stellen naar eigen wens. Dat zorgt ervoor dat de koptelefoon en de oorschelpen niet bij iedereen hetzelfde zit. Dankzij Adaptive EQ wordt ervoor gezorgd dat, ondanks de manier waarop de AirPods Max op je hoofd zit, iedereen wel dezelfde geluidskwaliteit krijgt.

Active Noise Cancellation: De AirPods Max is voorzien van Active Noise Cancellation, waarmee jij alle geluiden om je heen weg kunt filteren. Dat doet de koptelefoon door gebruik te maken van drie microfoons aan de buitenkant. Deze detecteren de geluiden van buiten, terwijl één microfoon aan de binnenkant van de oorschelp het geluid vanuit de AirPods Max in de gaten houdt.

Transparency Mode: Wie geen zin heeft om niets meer om zich heen te horen kan ook gebruik maken van de Transparency Mode. Het zorgt ervoor dat omgevingsgeluid te horen is terwijl je muziek gewoon afspeelt. Een modus die makkelijk af te wisselen is met Noise Cancellation door een keer toegewijde knop in te drukken.

Spatial Audio: Spatial Audio kennen we al van de AirPods Pro. Het zorgt ervoor dat het geluid, ten alle tijden, optimaal gepositioneerd wordt. Wanneer jij dus je hoofd beweegt, beweegt het geluid als het ware met je mee. Op die manier is 5.1 of 7.1 Surround of Dolby Atmos uitstekend te gebruiken.

AirPods Max
Pairing Afbeelding: Apple

Verschillende functionaliteiten

Naast de functionaliteiten om de geluidskwaliteit van de AirPods Max te verbeteren, is de koptelefoon ook voorzien van andere handige features. Zo is het mogelijk om automatisch te wisselen van verbinding tussen de iPhone, iPad of Mac. Wanneer jij dus op je Mac muziek aan het luisteren bent, is het mogelijk om een inkomende oproep met je AirPods Max te beantwoorden op je iPhone.

Op het gebied van verbinding werkt de koptelefoon ook samen met andere AirPods in huis. Het is namelijk mogelijk om binnenkomende audio te delen met twee sets AirPods. Als jij gebruik maakt van Apple Music en een nummer aan je vriendin wilt laten horen, dan is het mogelijk om dit nummer zowel op je koptelefoon als via de oordopjes tegelijkertijd af te spelen.

Uiteraard speelt Siri ook een grote rol. De slimme assistent van Apple wordt ondersteunt door de AirPods Max, waardoor je de koptelefoon en je iPhone bijvoorbeeld ook gewoon met je stem kan besturen.

AirPods Max
Zo zit ‘ie in elkaar (Afbeelding: Apple)

De batterij van de AirPods Max

De AirPods Max is een draadloze koptelefoon en dat zorgt ervoor dat de batterij ook een grote rol speelt. Volgens Apple zit dat overigens wel goed, want het is mogelijk om het apparaat tot 20 uur te gebruiken. Uiteraard zal er wel verschil zijn wanneer je Noise-cancellation gebruikt of niet, maar over het algemeen ziet het er positief uit.

De AirPods Max wordt overigens geleverd in een Smart Case die het batterij verbruik tot een minimum houdt wanneer je de koptelefoon niet gebruikt.

AirPods Max: prijs en beschikbaarheid

De AirPods Max zijn vanaf vandaag te bestellen via de website van Apple. Vanaf 15 december 2020 worden de koptelefoons dan ook echt geleverd. De AirPods Max verschijnt ook in Nederland en is te koop voor €629.

AirPods Max
De Smart Case (Afbeelding: Apple)

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  Gio

  Lijkt me een prachtig ding maar de prijs is me wat te gortig. Ik wacht wel op een airpod max pro, de s of nw versie.

  Verwacht dat deze wat kinderziektes kan hebben (en mijn Sony Mx2 heeft het nog niet begeven). 😬

 • Profielfoto
  error

  Oogt fraai. Die hoofdband lijkt comfortabel. Ben benieuwd naar de reviews. Voor die hoofdprijs moet de AirPods Max vergelijkbare modellen van Bose en Sony wel overtreffen.

 • Profielfoto
  Karst

  Haha geen oplader en kabel voor dat geld…

 • Profielfoto
  Night

  Ben ik nou gek of lijkt dat opbergtasje op een BH?

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Tja, die prijs weer… Misschien geschikt voor mensen in de geluidsstudio, maar ik pas.

 • Profielfoto
  De esu pomi

  Er wordt helemaal niks vermeld over weerbestendigheid. Kan deze fraaie accessoires tegen een buitje?

 • Profielfoto
  rob

  Night op 8 december 2020 16:17
  Ben ik nou gek of lijkt dat opbergtasje op een BH?

  Ha … tja, wel een beetje ja:)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik heb mij vorig jaar een B&W PX7 gekocht. Vlak daarna kwamen de eerste geruchten op gang over een Apple Koptelefoon. Toen dacht ik nog: damn, wat als Apple dit nog beter doet (nochtans is die B&W is echt een super koptelefoon)? Maar nu ik het prijskaartje zie ben ik blij dat ik ‘maar’ €320 (ook nog een kerstactie toen €320 ipc €399) heb uitgegeven.

   

 • Profielfoto
  KR1275

  Net bekeken op de Apple site, maar sorry, ik vind het er niet uitzien. Wat een lelijk ding. En met die knoppen, lijkt het zo van Aliexpress te komen.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  voor die prijs ? neen

 • Profielfoto
  Matador

  Weer flink wat mensen die nog niet helemaal doorhebben dat Apple in de eerste plaats een lifestyle merk is. Een luxueus, duur lifestyle merk. De dagen van de Performa liggen al decennia achter ons.

 • Profielfoto
  pruus

  Roze zeikkleur. Je moet er maar mee durven lopen. Oh ja…DUUR dus exclusief. Met deze serie ook kleine opstartproblemen, kinderziektes. Wat een nieuws!

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Dat wordt 700 euro als je er nog een opladertje en snoertje bijneemt.

  ZEVENHONDERD EURO!

   

 • Profielfoto
  Frans

  Volgens de technische specificaties van Apple is de AirPods Max alleen compatibel met Apple apparatuur van vrij recente datum https://www.apple.com/nl/airpods-max/specs/

  Ik lees daar niets over compatibiliteit met andere BlueTooth apparaten. Als dat inderdaad zo is vind ik dat, ongeacht de prijs of geluidskwaliteit, een onoverkomelijk nadeel.

  Ik vermoed dat het voor mij toch een Sony WH-1000XM4 gaat worden. Compatibel met vrijwel alle BlueTooth apparaten, kan ook nog met een kabeltje aangesloten worden op niet-BlueTooth apparaten, accu gaat langer mee en de prijs is bijna de helft.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Dat moet wel een verdomde goed apparaat zijn op werkelijk ieder aspect, willen ze die prijs kunnen rechtvaardigen.

 • Profielfoto
  Buzz

  @Frans: Even de kleine lettertjes lezen: “8) AirPods Max kan worden gebruikt als Bluetooth-koptelefoon voor Apple devices met oudere software en voor devices van een andere fabrikant, maar dan is de functionaliteit beperkt.” Dat zal dan volgens mij vooral gaan om de “ruimtelijke audio” feature. Was bij de Airpods Pro ook al zo.

  Voor €39 kan je er ook een minijack kabeltje bij krijgen, en dan is ie als bedrade koptelefoon te gebruiken: https://www.apple.com/nl/shop/product/MXK22ZM/A/lightning-naar-mini-jack-audiokabel-12-m-wit

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  MacFreak verkoopt ‘m voor €599.

  Blijft een smak geld, maar het zou natuurlijk wel zomaar even kunnen dat Apple het zo goed gedaan heeft dat ze de kwaliteit van de échte high-end koptelefoons heeft kunnen evenaren. Dan is €599 natuurlijk wel gerechtvaardigd.

  Ik ben benieuwd naar de eerste reviews.

 • Profielfoto
  Kevin

  MoNdO GeNeRaToR op 8 december 2020 21:26
  MacFreak verkoopt ‘m voor €599.

  Blijft een smak geld, maar het zou natuurlijk wel zomaar even kunnen dat Apple het zo goed gedaan heeft dat ze de kwaliteit van de échte high-end koptelefoons heeft kunnen evenaren. Dan is €599 natuurlijk wel gerechtvaardigd.

  Ik ben benieuwd naar de eerste reviews.

  €599 voor een consumenten koptelefoon is niet te rechtvaardigen. Hoe je het ook bekijkt.

 • Profielfoto
  Frans

  @Buzz: dank!

 • Profielfoto
  Maarten2015

  Night op 8 december 2020 16:17
  Ben ik nou gek of lijkt dat opbergtasje op een BH?

  Een beugel-bh ja

 • Profielfoto
  recoiller

  Buzz, waar zie je de optie voor die kabel? Ik zocht er naar aangezien je deze Studio hoofdtelefoon anders niet in de studio kunt gebruiken. Maar bij connectiviteit staat alleen Bluetooth. Ik zie ook geen poort, of kijk ik er overheen?

 • Profielfoto
  Christos

  Verkoop prijs in Amerika 549$ = 453€ !?

 • Profielfoto
  recoiller

  Christos op 9 december 2020 08:45
  Verkoop prijs in Amerika 549$ = 453€ !?

  In Nederland moeten er prijzen inclusief BTW worden gecommuniceerd en omdat verschillende Amerikaanse staten verschillende BTW percentages hanteren zijn de prijzen in Amerika ex btw. De prijs kan dus per staat verschillen maar je vergelijkt dus een bruto prijs met een netto prijs. Dan nog blijft het hier duurder.

 • Profielfoto
  recoiller

  Buzz op 8 december 2020 21:25
  @Frans: Even de kleine lettertjes lezen: “8) AirPods Max kan worden gebruikt als Bluetooth-koptelefoon voor Apple devices met oudere software en voor devices van een andere fabrikant, maar dan is de functionaliteit beperkt.” Dat zal dan volgens mij vooral gaan om de “ruimtelijke audio” feature. Was bij de Airpods Pro ook al zo.

  Voor €39 kan je er ook een minijack kabeltje bij krijgen, en dan is ie als bedrade koptelefoon te gebruiken: https://www.apple.com/nl/shop/product/MXK22ZM/A/lightning-naar-mini-jack-audiokabel-12-m-wit

  Voor nu ben ik er redelijk van overtuigd dat de bijgeleverde kabel in de BH-tas gaat waarin de hoofdtelefoon draadloos opgeladen wordt. Als dat klopt is dit dus uitdrukkelijk geen studio-hoofdtelefoon wat de naam nogal dubbelzinnig maakt.

  Helaas, voor en dermate duur product dat alleen met Apple producten compatibel schijnt te zijn. Ook niet handig om mee buiten te lopen omdat het makkelijk van je hoofd te grijpen is en herkenbaar als erg duur product.

  Daarbij ben ik waarschijnlijk niet de doelgroep omdat mijn huidskleur te licht is als ik de promotievideo mag geloven.

 • Profielfoto
  Imagic

  Dit gaat zeker niet mijn Sony Z1R vervangen… 😃 maar goed die is dan ook bedraad.

  En voor draadloos luister ik op mijn B&W PX7. Dus deze moet wel heel bijzonder klinken wil ik ‘m overwegen.

 • Profielfoto
  Buzz

  Beetje vreemde opmerkingen, recoiler. Als ik het goed lees gebruikt hij in de tas gestopt alleen minder energie. Ik denk dat hij dan bluetooth en de meeste sensoren uitschakelt, die anders aanstaan. Opladen gebeurt volgens mij gewoon via het meegeleverde lightning kabeltje die je in een poort in het apparaat zelf steekt, met of zonder tas maakt volgens mij niet uit. De USB-C lader aan de andere kant voor in het stopcontact moet je er bij kopen (of al in huis hebben). Ik lees nergens iets over Qi charging of iets dergelijks.

  Hij is volgens de kleine lettertjes sowieso te gebruiken als normale bluetooth koptelefoon, en met de minijack kabel ook als ouderwetse bedraadde koptelefoon. De systeemvereisten (in principe gewoon elk Apple apparaat voorzien van de huidige Bluetooth en OS updates) zijn er voor gebruik van extra features zoals ruimtelijke audio en Siri.

 • Profielfoto
  error

  Omdat ik dit ding in alle rust met eigen oren wil ervaren (en dat gaat niet in een offline Apple Store) heb ik er maar een besteld. Is het niks, dan gaat het ding retour, is het top, dan blijft ‘ie wellicht.

  Incl. lightning-naar-mini-jack-audiokabel slechts €552,07 excl. btw. Da’s €276 per oor.

 • Profielfoto
  error

  Overigens wel weer eigenaardig dat de AirPods Max in de US $550 kost. Dit is natuurlijk een prijs zonder sales tax. In Nederland kost dit product €520 excl. btw… omgerekend zo’n $630.

  Dus nog steeds $80/€66 duurder als je de prijzen excl. omzetbelasting vergelijkt.

  Waarom toch zo’n fors verschil @Apple?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Incl. (10%) tax kost hij in Amerika 604 dollar/497 euro.

  In Nederland 629 euro. Dat is een verschil van 107 euro maar liefst, geen 66.

 • Profielfoto
  DB-1

  629€ is een stevige prijs maar je moet appels met appels vergelijken. Wat ik daarmee bedoel is Apple claimt kwalitatief hoogwaardige producten te maken en te verkopen. In die optiek moet je deze headset vergelijken met bvb Beoplay H95 die voor de stevige prijs van 800€ over de toonbank gaat. Vergelijken met Beats gaat hier helaas niet op. Al we eerlijk zijn is de prijs eigenlijk geen verrassing.

 • Profielfoto
  error

  KarelWillem op 9 december 2020 13:04
  Dat is een verschil van 107 euro maar liefst, geen 66.

  Ik vergeleek in mijn rekensommetje “voor het gemak” even de excl. sales tax / btw prijzen. Dan is het verschil €66.

  In NYC is de sales tax 8,875% en betaal je aan de kassa bij de Apple Store SoHo $597,72 (€494). Dus incl. tax/btw is het verschil tussen NL en NYC zelfs €135!

   

 • Profielfoto
  recoiller

  @Buzz: je kunt helemaal gelijk hebben maar waar kon jij lezen dat hij ook met minijack te gebruiken is?

 • Profielfoto
  error

  Met dit kabeltje van €39 is de AirPods Max ook met een minijack te gebruiken.

  Die kabel werkt ook andersom: sluit die minijack aan op een speaker (of audio-input in een auto), plug de lightning stekker ik je iPhone of iPad en je kunt audio afspelen.

 • Profielfoto
  whaha

  Mensen, doe je zelf een plezier en koop een nuraphone voor € 399,-

  Die heeft gepatenteerde technologie. Die technologie zorgt ervoor dat het geluid aangepast wordt aan je oren. Wat brillen voor ogen doen, zeg maar.

  Apple kan veel, maar die techniek van Nura jatten mogen ze niet.

 • Profielfoto
  mark-a-mac

  whaha op 9 december 2020 18:07
  Mensen, doe je zelf een plezier en koop een nuraphone voor € 399,-

  Die heeft gepatenteerde technologie. Die technologie zorgt ervoor dat het geluid aangepast wordt aan je oren. Wat brillen voor ogen doen, zeg maar.

  Apple kan veel, maar die techniek van Nura jatten mogen ze niet.

  Er zit een denkfout in de aanpak van Nura. Die techniek is wel leuk, maar geluid in real life doet zulke aanpassingen in de responsecurve ook niet. Goed voor mensen met gehoorstoornissen misschien, maar voor de gewone luisteraar is dit geen verbetering.

 • Profielfoto
  MrMo

  Belachelijke prijs!! Ik heb een prachtige Sony Koptelefoon WH-H900N die voor de helft van de prijs net zo goed is, misschien zelfs beter!