Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hardware 31 december 2020

AirPods Pro 2 komt mogelijk in twee verschillende varianten

De Airpods Pro zijn inmiddels anderhalf jaar op de markt. Dit betekent dat een mogelijke opvolger van de noise cancelling oordopjes waarschijnlijk al in ontwikkeling is. Of moeten we opvolgers zeggen? Volgens een lek gaat de AirPods Pro 2 er namelijk in twee verschillende varianten komen.

Volgens Mr White gaat de opvolger van de AirPods Pro mogelijk beschikbaar zijn in twee verschillende maten. Deze aanname baseert hij op een aantal onderdelen die hij in zijn bezit heeft. Op de foto’s die hij deelt, zijn een aantal componenten te zien die schuilgaan achter de witte behuizing. Volgens Mr White gaat het hier om de componenten die straks in de AirPods Pro 2 komen.

AirPods Pro 2 in twee maten

Wat opvalt is dat de linker twee (die volgens Mr White bedoeld zijn voor de AirPods 2 Pro) niet even groot zijn. Dit zou kunnen betekenen dat de nieuwe noise cancelling oordopjes van Apple er in twee verschillende maten gaan komen. Ook op een andere foto in de de tweet van Mr White is een duidelijk verschil in formaat te zien.

Wat Mr White ook vermeld in zijn tweet is dat de nieuwe AirPods Pro op een W2-chip draait. Dit is nogal opmerkelijk omdat Apple voor haar koptelefoons en oordopjes over het algemeen gebruik maakt van hun H1 chip (waarin de H voor headphones staat). Een uitzondering daarop is de eerste versie van de AirPods. Deze draaide op de W1 chip. De opvolgers van deze chip (W2 en W3) vinden we nu in de Apple Watch. Het klinkt niet erg logisch dat Apple voor de AirPods Pro 2 teruggrijpt naar de W2 chip, die momenteel te vinden is in de Apple Watch Series 3.

Twijfelachtige voorspelling

Grote kans dat Mr White het hier niet bij het juist eind heeft, en dat zou niet voor het eerst zijn. Hij heeft er in het verleden namelijk wel vaker naast gezeten met zijn voorspelling. Toch is hij er in het verleden wel degelijk een paar keer in geslaagd om nog niet uitgebrachte Apple hardware in handen te krijgen en met een correcte voorspelling te komen. Het lijkt daarom nog te vroeg om zijn AirPods Pro 2 voorspelling van tafel te gooien.

Toch zijn er genoeg redenen om dit gerucht enigszins in twijfel te trekken. Niet alleen het W2-chip verhaal, maar ook het twee formaten gerucht. Want waarom zou Apple met twee formaten komen? Door middel van de afneembare dopjes is het namelijk al mogelijk om de oordopjes van Apple aan te passen qua formaat. Het zou kunnen dat Mr White in het bezit is van de nodige prototype hardware dat uiteindelijk nooit gebruikt gaat worden.

Apple wil van de stam af

Hierdoor blijft de AirPods Pro 2 in nevelen gehuld, maar het lijkt zo goed als zeker dat hij er gaat komen. Eerder dit jaar kwam ook Bloomberg al met het bericht dat Apple aan een opvolger werkt. Hierin is te lezen dat het voornaamste doel is om de oordopjes kleiner te maken. Onder andere door afstand te nemen van ‘het stammetje’ en ze ronder te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPods Pro 2 komt mogelijk in twee verschillende varianten
Sluiten