Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 11 december 2020

AirPods Max-toeleverancier ziet weinig in de nieuwe koptelefoon

Begin deze week onthulde Apple de nieuwe AirPods Max. De koptelefoon ziet er indrukwekkend uit, maar is wel voorzien van een pittig prijskaartje van €629.

Het mag duidelijk zijn dat de AirPods Max slechts interessant is voor een kleine groep gebruikers. Iets wat volgens de Taiwanese leveranciers ook gaat gebeuren.

AirPods Max leverancier verwacht weinig succes

Compeq Manufacturing en Unitech, twee Taiwanese leveranciers, zijn verantwoordelijk voor de rigid-flex boards van de AirPods. Als we het goed begrepen hebben zijn dat de moederborden van de draadloze oordopjes en nu dus ook van de draadloze koptelefoon. Maar waar de bedrijven het succes van de oordopjes van dichtbij hebben meegemaakt, verwachten ze datzelfde succes niet bij de AirPods Max.

Apple kondigde de koptelefoon deze week aan en onthulde daarbij ook een prijskaartje van €629. Een dusdanig hoge prijs dat er, volgens de leveranciers, maar een klein groepje consumenten mee aan de haal zal gaan. Dat is het bericht dat een bron van binnenuit deelt met DigiTimes. Volgens de bron zien beide bedrijven überhaupt een kleinere markt voor koptelefoons en werkt het prijskaartje van de AirPods Max alles behalve mee. Beide partijen hebben nog niet gereageerd op de berichtgeving.

AirPods Max
De koptelefoon

Prijs wel heel erg hoog

Hoe enthousiast je ook kan zijn over de AirPods Max, je kunt niet ontkennen dat het prijskaartje wel heel erg hoog is. Iets waar veel mensen het na de aankondiging het ook over hebben gehad. Wat dat betreft zijn we het zeker eens met de berichtgeving. Als we kijken naar een van de beste koptelefoons van de markt is het prijsverschil wel echt heel hoog. Apple moet een superieur product op de markt brengen om nog maar enigszins in de buurt te komen van een goede prijs/kwaliteitverhouding. Iets waar onze lezers het ook zeker mee eens zijn.

Toen we het artikel schreven over de komst van de AirPods Max gingen de meeste reacties dan ook over deze prijs. “Tja, die prijs weer” en “voor die prijs? neen!” zijn onder andere berichten die we van onze lezers horen. Benieuwd naar alle reacties? Klik dan op deze link!

Reageer op artikel:
AirPods Max-toeleverancier ziet weinig in de nieuwe koptelefoon
Sluiten