Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 30 december 2020

Apple werkt mogelijk aan goedkopere variant van de AirPods Max

Begin deze maand, op 8 december, kondigde Apple de nieuwe AirPods Max aan. De koptelefoon wist direct de show te stelen door het hoge prijskaartje van €629. Ondanks het feit dat de kwaliteit van het product goed is blijft de prijs natuurlijk wel echt heel erg hoog. Veel te hoog voor de gemiddelde consument.

Toch lijkt het erop dat ook de gemiddelde consument uit de voeten kan met een soortgelijk product. Apple werkt namelijk nog steeds aan een goedkopere Sport-variant, zo wordt deze week bekend.

‘Apple werkt aan goedkopere AirPods Max variant’

Ondanks het feit dat de AirPods Max kwalitatief gezien een uitstekend product is, blijft het moeilijk om hem te verkopen aan de gemiddelde consument. Een koptelefoon van ruim €600 is iets waar de meeste mensen niet aan willen beginnen en dat is, naar onze mening, ook volkomen logisch. Zeker als er veel goedkopere opties zijn die niet veel slechter presteren. De AirPods Max is een product voor de audio-liefhebber voor wie geld echt geen probleem is. Maar daar gaat binnenkort misschien wel verandering in komen. Apple werkt, volgens Apple Track, namelijk nog steeds aan een goedkopere variant.

Het gerucht gaat al langer rond dat Apple niet met slechts één AirPods Max model is bezig geweest de laatste jaren. Zo is het bedrijf naar verwachting bezig met een goedkoper model dat onder de naam AirPods Max Sport op de markt gaat verschijnen. In de afgelopen paar maanden hebben mensen als Jon Prosser en Mark Gurman zich over de zaak gebogen. Volgens Apple Track heeft Prosser het 79,1% van de tijd goed als het op dit soort geruchten aankomt en heeft Gurman het 89.1% van de tijd goed. Of dat ook voldoende is om de zaak volledig voor waarheid aan te nemen is vervolgens een tweede.

Volgens de geruchten zien de AirPods Max Sport er hetzelfde uit als het model dat we nu hebben. Het enige verschil is alleen dat de koptelefoon van goedkoper materiaal gemaakt is. Zo zou hij een heel stuk lichter kunnen zijn, waardoor hij ook makkelijker te gebruiken is tijdens het sporten bijvoorbeeld. Vandaar de naam AirPods Max Sport.

AirPods Max
De koptelefoon

Wanneer kunnen we de koptelefoon verwachten?

We stellen dit keer een vraag in een tussenkop die we eigenlijk niet kunnen beantwoorden. Geruchten rondom de AirPods Max, die destijds nog de naam Studio kregen, gingen ook al jaren rond. Sterker nog: we koptelefoon was al maanden gereed voor lancering, maar verscheen uiteindelijk pas in de laatste maand van dit jaar. Er is een kans dat de AirPods Max Sport niet verschenen is doordat alles op alles gezet moest worden voor het reguliere model. Althans, dat is de theorie van Apple Track.

Het is lastig om te kijken wat Apple van plan is. Dat is normaal gesproken al het geval, maar al helemaal wanneer een product voor het eerst op de markt is verschenen. We kunnen niet naar het verleden kijken of een patroon zien. Wat dat betreft moeten we het puur met onze eigen verwachtingen doen. En als ik naar mijn verwachting kijk, dan denk ik dat we halverwege volgend jaar te maken krijgen met een goedkoper sport model. Op die manier heeft de AirPods Max de tijd om de aandacht vast te houden en rustig aan in populariteit te stijgen (wat toch wel weer gaat gebeuren). Wanneer de AirPods Max echt een ding zijn, brengt Apple een goedkoper model op de markt om een grotere doelgroep aan te spreken. Maar goed, dat is mijn eigen verwachting die op geen enkele bron gebaseerd is.

Verwacht jij een goedkoper model van de AirPods Max? Zo ja, wanneer denk je dat Apple hem op de markt brengt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple werkt mogelijk aan goedkopere variant van de AirPods Max
Sluiten