Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 6 december 2020

Deze 5 bijzondere originals zie je nog deze maand op Netflix

Netflix heeft zoveel content dat het moeilijk is om een keuze te maken. Gelukkig maken wij het je iets makkelijker door een paar nieuwe originals te selecteren.

Hoewel er ontzettend veel series en films op Netflix staan, kijken we natuurlijk met z’n allen vooral naar de originals op Netflix. Het maakt een steeds groter deel van de streamingdienst uit. We kennen natuurlijk allemaal series als Narcos, Stranger Things en La Casa de Papel. Ook geeft Netflix steeds meer geld uit aan eigen films. Waar eerst vooral gekozen werd voor titels van anderen, maakt het nu eigen producties als The Two Popes en The Irishman.

Veel nieuwe originals op Netflix

Ook deze maand zijn er flink wat eigen titels nieuw op de streamingdienst. In totaal komen er in december 22 original series, 18 original films, 13 original kinderprogramma’s, 7 original docu’s en 5 original comedy specials naar het platform. Een ontzettend groot aantal aan eigen producties dus. Wij zetten de vijf grootste films en series op een rijtje.

Ma Rainey’s Black Bottom – 18 december

Ma Rainey’s Black Bottom is een bijzondere titel in het lijstje. Het is de laatste film van de dit jaar overleden Chadwick Boseman, die we natuurlijk vooral kennen als Black Panther. De film gaat over ‘The Mother of the Blues’ Ma Rainey. In de film komen de strijd met haar ambitieuze muzikant en het blanke management naar voren. Dit alles bereikt een hoogtepunt tijdens een studiosessie in 1927 in Chicago. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk dat werd beloond met een Pulitzerprijs.

Bridgerton – 18 december

Ben je fan van kostuumdrama’s? Dan is Bridgerton wellicht wel iets voor jou. Rijkdom, lust en bedrog heeft deze serie allemaal in zich. In de productie worden acht broers en zussen gevolgd op zoek naar de liefde. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks.

The Midnight Sky – 23 december

In The Midnight Sky spelt George Clooney de hoofdrol, die tevens de film regisseert. Het gaat over een eenzame wetenschapper op de Noordpool die een groep astronauten probeert te waarschuwen om niet terug naar Aarde te komen. Een ramp heeft er namelijk voor gezorgd dat de planeet onbewoonbaar is. Deze film ziet er geweldig uit en belooft een (ruimte)reis door emoties te worden.

Equinox – 30 december

Deze Deense thriller gaat over Astrid. Ze is getraumatiseerd door de verdwijning van een schoolklas in 1999, waarin haar zus zat. Ze heeft regelmatig visioenen erover. Twintig jaar later komt ze erachter dat de enige overlevenden op mysterieuze wijze om het leven is gekomen. Astrid wil te weten komen wat er nu precies is gebeurd. Een duistere waarheid komt naar boven.

Chilling Adventures of Sabrina: Part 4 – 31 december

Dit is het vierde en laatste seizoen van Sabrina, oftewel een remake van de serie die we kennen uit de jaren ’90. Het verhaal gaat over een tiener die in twee werelden leeft: haar normale leven en de kerk van de nacht. Ze moet echter voor een van de twee werelden kiezen, maar wat wordt het nu?

Reageer op artikel:
Deze 5 bijzondere originals zie je nog deze maand op Netflix
Sluiten