Mark Hofman
Mark Hofman App Store 5 november 2020

WhatsApp start uitrol van één van de meest besproken functionaliteiten

WhatsApp is begonnen met de uitrol van een nieuwe functionaliteit. De afgelopen maanden werd er al veel over gesproken, maar vanaf vandaag wordt het langzaam maar zeker werkelijkheid.

De komst van de functionaliteit kan nog even op zich laten wachten, gezien de gehele uitrol twee maanden kan duren.

WhatsApp rolt veelbelovende functionaliteit uit

WhatsApp start vandaag dus de uitrol van de functionaliteit die de naam Verdwijnende Berichten draagt. De naam van de feature laat weinig aan de verbeelding over, maar het houdt simpelweg in dat berichten in een gesprek na verloop van tijd verdwijnen. Je zou kunnen stellen dat de berichten een vervaldatum toegewezen krijgen. Bij het inschakelen van de functionaliteit activeer je bij het versturen van ieder bericht op WhatsApp een soort van timer. Deze staat ingesteld op zeven dagen. Nadat die timer is afgelopen zal het bericht dat je verstuurd hebt volledi verdwijnen.

In sommige gevallen kan de functionaliteit erg handig zijn, maar over het algemeen heb je misschien niet veel aan de functie. Wat dat betreft is het dan ook goed om te weten dat je Verdwijnende Berichten niet voor de heel WhatsApp inschakelt. De functionaliteit is per gesprek te activeren. Ook voor mensen in een groepsgesprek is de feature te gebruiken, al zal de beheerder ‘em wel moeten activeren. Hou er overigens rekening mee dat vervolgens ieder bericht in het gesprek verdwijnt na een aantal dagen.

WhatsApp functie
De nieuwe functionaliteit

Zoals gezegd wordt de Whatsapp-functionaliteit op dit moment uitgerold. Volgens het bedrijf zelf moet iedereen binnen twee maanden voorzien zijn. Wanneer we er in Nederland mee aan de slag kunnen is op dit moment nog niet bekend.

Betrouwbare contactpersonen

WhatsApp drukt gebruikers op het hart om de functionaliteit alleen te gebruiken bij betrouwbare contactpersonen. Het bedrijf laat op zijn eigen website weten dat er nog steeds manieren zijn om de berichten vast te leggen. Een persoon kan bijvoorbeeld een screenshot maken van het gesprek, een bericht doorsturen of een bericht quoten in een antwoord. Bij alle drie de gevallen zal er om de vervaldatum heengewerkt worden en zijn de berichten dus gewoon nog te zien.

Op het moment dat de functionaliteit in Nederland is uitgerold geven we een update.

Reageer op artikel:
WhatsApp start uitrol van één van de meest besproken functionaliteiten
Sluiten