WhatsApp start uitrol van één van de meest besproken functionaliteiten

Door: Mark Hofman - 6 reacties
WhatsApp logo ruis 16x9
(Afbeelding: WhatsApp)

WhatsApp is begonnen met de uitrol van een nieuwe functionaliteit. De afgelopen maanden werd er al veel over gesproken, maar vanaf vandaag wordt het langzaam maar zeker werkelijkheid.

De komst van de functionaliteit kan nog even op zich laten wachten, gezien de gehele uitrol twee maanden kan duren.

WhatsApp rolt veelbelovende functionaliteit uit

WhatsApp start vandaag dus de uitrol van de functionaliteit die de naam Verdwijnende Berichten draagt. De naam van de feature laat weinig aan de verbeelding over, maar het houdt simpelweg in dat berichten in een gesprek na verloop van tijd verdwijnen. Je zou kunnen stellen dat de berichten een vervaldatum toegewezen krijgen. Bij het inschakelen van de functionaliteit activeer je bij het versturen van ieder bericht op WhatsApp een soort van timer. Deze staat ingesteld op zeven dagen. Nadat die timer is afgelopen zal het bericht dat je verstuurd hebt volledi verdwijnen.

In sommige gevallen kan de functionaliteit erg handig zijn, maar over het algemeen heb je misschien niet veel aan de functie. Wat dat betreft is het dan ook goed om te weten dat je Verdwijnende Berichten niet voor de heel WhatsApp inschakelt. De functionaliteit is per gesprek te activeren. Ook voor mensen in een groepsgesprek is de feature te gebruiken, al zal de beheerder ‘em wel moeten activeren. Hou er overigens rekening mee dat vervolgens ieder bericht in het gesprek verdwijnt na een aantal dagen.

WhatsApp functie
De nieuwe functionaliteit (Afbeelding: WhatsApp)

Zoals gezegd wordt de Whatsapp-functionaliteit op dit moment uitgerold. Volgens het bedrijf zelf moet iedereen binnen twee maanden voorzien zijn. Wanneer we er in Nederland mee aan de slag kunnen is op dit moment nog niet bekend.

Betrouwbare contactpersonen

WhatsApp drukt gebruikers op het hart om de functionaliteit alleen te gebruiken bij betrouwbare contactpersonen. Het bedrijf laat op zijn eigen website weten dat er nog steeds manieren zijn om de berichten vast te leggen. Een persoon kan bijvoorbeeld een screenshot maken van het gesprek, een bericht doorsturen of een bericht quoten in een antwoord. Bij alle drie de gevallen zal er om de vervaldatum heengewerkt worden en zijn de berichten dus gewoon nog te zien.

Op het moment dat de functionaliteit in Nederland is uitgerold geven we een update.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  Het zal wel aan mij liggen, maar wat is precies het nut hier van?

   

  Twijfel je aan de betrouwbaarheid van je gesprekspartner als je verdwijnende berichten inschakelt? Het is vast goed voor de privacy en zo, maar op Signal heb ik nooit de neiging gehad om het te gebruiken…

 • Profielfoto
  hansz

  Dat het veel besproken is in de media wil nog niet zeggen dat gebruikers er ook op zitten te wachten, ik in ieder geval ook niet. Als je echt iets te melden hebt wat mogelijk tegen je kan worden gebruikt, moet je dat gewoon niet via sociale media doen. De functie zal er eerder zijn ingezet uit concurrentie overwegingen. Dat de media er dan helemaal los op gaat, tja: dat gebeurd wel met meer dingen.

 • Profielfoto
  maconly

  Doe mij telegram maar.

 • Profielfoto
  Frans

  Ik wil zoiets als in Mission Impossible. Dat na zeven dagen de hele telefoon zichzelf vernietigd. Die van de ontvanger natuurlijk. 😉

 • Profielfoto
  pruus

  Frans op 6 november 2020 01:57
  Ik wil zoiets als in Mission Impossible. Dat na zeven dagen de hele telefoon zichzelf vernietigd. Die van de ontvanger natuurlijk. 😉

  Ik wil in ieder geval de keuze hebben welke telefoon ontploffen moet…

 • Profielfoto
  Cenobyte

  maconly op 5 november 2020 20:50
  Doe mij telegram maar.

  Heerlijk met jezelf chatten:-D