Night
Night Nieuws 14 november 2020

Weekend Poll: Wat betekent de M1 voor jou?

Goed. Dat was een leuk toekomstbeeld, dat we voorgeschoteld kregen tijdens het One More Thing event van afgelopen dinsdag. Bijna alle nieuws op bijna alle tech-nieuwssites ging over de nieuwe M1 chip van Apple. Maar wat betekent dit voor jou?

De ARM-SoC is razendsnel en ik persoonlijk ben benieuwd hoe de ontwikkelingen verder gaan voor de rest van de Mac-lijn. En niet te vergeten: de software. Rosetta 2 zorgt voor een unieke ervaring door software, geschreven voor een Intel processor eenmalig te vertalen. Daarna is die Intel-software nagenoeg net zo snel is als native software, specifiek geschreven voor de M1. Niets lijkt een overstap nog in de weg te staan dus.

Toch is de 2020 iMac nog steeds een stapje sneller dan een MacBook met een M1. De ‘1’ in de M1 lijkt te suggereren dat Apple begin volgend jaar met nóg snellere versies van zijn chip uit zal komen, zoals een M2 en M3. Ik vermoed persoonlijk dat Apple de M1 nu heeft uitgebracht in de MacBook Air en Pro om zowel de consument, als de software ontwikkelaars, ervan te overtuigen dat dit de toekomst is. Hierdoor tijd heeft het bedrijf flink wat tijd gewonnen voor zichzelf – om snellere betere versies te ontwikkelen van de M-chip – en voor software ontwikkelaars – om hun software geschikt te maken voor de M1, via Universal Binary (Intel en M1 geschikt) en tenslotte exclusief voor de M-processor.

Het is dus nogal een traject. De eerste stap is nu gezet. Voor de rest moeten we afwachten welke richting Apple en de software ontwikkelaars zullen inslaan en hoe snel dit zal gebeuren.

Hoe denk jij erover?

Is de M1 een nu al een reden om een nieuwe Mac aan te schaffen? Of kijk je liever de kat nog even uit de boom? Ik kan een aantal scenario’s bedenken, maar uiteindelijk kan alleen jij je mening geven. Vandaar de Weekend Poll van deze week. Dus stem nu en laat weten hoe jij erover denkt. Meerdere antwoorden zijn mogelijk.

Fijn weekend gewenst namens het gehele OMT team!

[crowdsignal poll=10655773]

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reageer op artikel:
Weekend Poll: Wat betekent de M1 voor jou?
Sluiten