Vermeende Apple AirTag op de foto gezet: is dit de bluetoothtracker?

Door: Wesley Akkerman - 8 reacties
Apple AirTags 16x9
(Afbeelding: 9to5Mac)

Apple heeft er zelf nog niets over naar buiten gebracht, maar werkt mogelijk wel gestaag door aan de AirTag. Dit is een bluetoothtracker die je aan allerlei dingen kunt hangen, zoals bijvoorbeeld je sleutelbos. Ben je je sleutelbos kwijt, dan kun je hem gemakkelijk opsporen via de bijbehorende applicatie.

Bluetoothtrackers zijn geen nieuwe uitvinding. Het zijn al jaren handige accessoires waarmee je verloren items snel kunt opsporen. Je moet zo’n tracker dan natuurlijk wel van tevoren ergens aan hangen of in doen. Zo kun je zo’n tag in een tas of portemonnee stoppen of aan je sleutelbos hangen. De bluetoothtrackers doen in feite niets anders dan de positie weergeven van het verloren object. Dat gebeurt via bluetooth, waardoor je dus wel altijd binnen een x aantal meter van het apparaat verwijderd moet zijn. Er zit geen gps-chip in, dus de locatie is niet altijd zo precies als je zo willen op dat moment.

Apple AirTag op de foto

Apple werkt aan zijn eigen variant van de bluetoothtracker, die vooralsnog door het leven gaat als de AirTag. Maandenlang verschijnen er al geruchten over die accessoire. Maar nu is er een foto opgedoken waarop een vermeende AirTag te zien is.

Vermeende AirTag
Vermeende AirTag op de foto (Afbeelding: Twitter)

De foto is gelekt door Fudge op Twitter. Op de foto is ook een leren onderdeel te zien, waardoor gedacht wordt dat dit de versie is in de Saddle Brown-kleur.

De informatielekker wijst er wel op dat de ring van de AirTag lijkt op het product dat we in patenten tegengekomen zijn. Maar omdat het een simpel ontwerp is, kan iemand zo’n accessoire ook heel gemakkelijk namaken, dus neem dit nieuws voorlopig met een korrel zout. Het is nu niet te zeggen of dit het officiĆ«le product of een namaak is. Mocht dit wel het product in kwestie zijn, dan is dit onze eerste blik op de bluetoothtracker. Het is niet duidelijk wanneer Apple het product wil lanceren.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Bron? Fudge > onbetrouwbaar
  Foto? > waarschijnlijk zelf gegraveerd door een hobbyist > onbetrouwbaar

  [aangepast]

 • Profielfoto
  Antwoordapparaat

  Door de gebruikssporen, het lelijke nep-leer, de diarree kleur en het rode stickertje zie je meteen dat dit geen Apple product is. Maar we klikken er weer lekker op allemaal.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het meest onnozele en meest gehypte Apple product ever.
  Hoeveel artikelen hebben we al moeten lezen over deze tracker?!

  Alsof het een wereld-veranderend product gaat zijn, in plaats van een dom dingetje wat al jaren bestaat.

 • Profielfoto
  Administrator

  Tekst scheef gedrukt. Apple? Nee. Maar het idee is leuk.

 • Profielfoto
  ikbenphilip

  Waarom zit iedereen altijd zo te zeiken over ‘nepnieuws’, taalfoutjes en de reclame? Als het je niet aanstaat, ga dan lekker een stukje door de regen fietsen, zeiknederlander… Of download een adblocker.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Wacht nu eens gewoon tot vanavond

  [aangepast]

 • Profielfoto
  Antwoordapparaat

  ikbenphilip op 10 november 2020 14:09
  Of download een adblocker.

  Mijn adblocker hield dit fake-news artikel niet tegen. Dus: wat men na jou zegt inderdaad.

   

 • Profielfoto
  pruus

  Ja, daar zitten we op te wachten, een tracker die wel 5 meter overbrugt. NEXT…