Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 10 november 2020

Vermeende Apple AirTag op de foto gezet: is dit de bluetoothtracker?

Apple heeft er zelf nog niets over naar buiten gebracht, maar werkt mogelijk wel gestaag door aan de AirTag. Dit is een bluetoothtracker die je aan allerlei dingen kunt hangen, zoals bijvoorbeeld je sleutelbos. Ben je je sleutelbos kwijt, dan kun je hem gemakkelijk opsporen via de bijbehorende applicatie.

Bluetoothtrackers zijn geen nieuwe uitvinding. Het zijn al jaren handige accessoires waarmee je verloren items snel kunt opsporen. Je moet zo’n tracker dan natuurlijk wel van tevoren ergens aan hangen of in doen. Zo kun je zo’n tag in een tas of portemonnee stoppen of aan je sleutelbos hangen. De bluetoothtrackers doen in feite niets anders dan de positie weergeven van het verloren object. Dat gebeurt via bluetooth, waardoor je dus wel altijd binnen een x aantal meter van het apparaat verwijderd moet zijn. Er zit geen gps-chip in, dus de locatie is niet altijd zo precies als je zo willen op dat moment.

Apple AirTag op de foto

Apple werkt aan zijn eigen variant van de bluetoothtracker, die vooralsnog door het leven gaat als de AirTag. Maandenlang verschijnen er al geruchten over die accessoire. Maar nu is er een foto opgedoken waarop een vermeende AirTag te zien is.

Vermeende AirTag
Vermeende AirTag op de foto

De foto is gelekt door Fudge op Twitter. Op de foto is ook een leren onderdeel te zien, waardoor gedacht wordt dat dit de versie is in de Saddle Brown-kleur.

De informatielekker wijst er wel op dat de ring van de AirTag lijkt op het product dat we in patenten tegengekomen zijn. Maar omdat het een simpel ontwerp is, kan iemand zo’n accessoire ook heel gemakkelijk namaken, dus neem dit nieuws voorlopig met een korrel zout. Het is nu niet te zeggen of dit het officiële product of een namaak is. Mocht dit wel het product in kwestie zijn, dan is dit onze eerste blik op de bluetoothtracker. Het is niet duidelijk wanneer Apple het product wil lanceren.

Reageer op artikel:
Vermeende Apple AirTag op de foto gezet: is dit de bluetoothtracker?
Sluiten