Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 23 november 2020

Universal Electronics komt met sterk verbeterde Apple TV afstandsbediening (maar…)

In een persbericht maakt Universal Electronics bekend dat het een vernieuwde, en vooral verbeterde, afstandsbediening voor Apple TV op de markt brengt. De afstandsbediening is voorzien van een aantal extra knoppen en een hoop nieuwe functionaliteiten.

De afstandsbediening is vanaf volgend jaar te koop, maar je kunt hem alleen maar op één specifieke manier in huis halen.

Nieuwe Apple TV afstandsbediening van Universal Electronics

Vanaf volgend jaar verschijnt de nieuwe afstandsbediening voor Apple TV. Universal Electronics heeft het apparaat voornamelijk voorzien van nieuwe functionaliteiten en komt ook met een nieuwe indeling ten opzichte van het standaardmodel van Apple. Deze functionaliteiten zijn voornamelijk gericht op een betere kijkervaring voor de gebruiker.

Zo kun je de volgende features verwachten:

  • Advanced Search & Control: Gebruiker kan Siri om content vragen die zowel via streamingdiensten als via digitale televisie te ontvangen zijn.
  • Enhanced Controls for Live TV: Extra knoppen voor het gebruik van digitale televisie. Zo kan je de gids openen of van kanaal wisselen op je Apple TV.
  • Whole Entertainment System Control: Complete ondersteuning voor alle televisies en apparaten van welk merk ter wereld dan ook. Werkt hierdoor ook met elke Apple TV die beschikbaar is.
  • Reliable and Secure Communication: Afstandsbediening ontworpen met UE878 en Apple’s MFi authenticate chip voor een veilige verbinding met de Apple TV.
  • Automated Backlit Keys: Knoppen automatisch voorzien van verlichting op het moment dat de omgeving donkerder wordt.

Verder laat Universal Electronics onder andere nog weten dat providers hun eigen logo op de afstandbediening kunnen drukken en dat de Apple TV remote van premium-feel heeft.

Apple TV afstandsbediening
De nieuwe afstandsbediening

Niet voor iedereen te koop

Het is voor providers mogelijk om een hun logo op de afstandsbediening te drukken en dat is zeker niet voor niets. Het lijkt op het eerste oog een heerlijke afstandsbediening die sommigen van ons misschien wel aan zouden willen schaffen. Alleen is dat niet voor iedereen mogelijk.

Op dit moment is het namelijk alleen mogelijk om de afstandsbediening te kopen in combinatie met een televisie-abonnement. Dat is dan ook de reden dat de Apple TV afstandsbediening zoveel functionaliteiten heeft op het gebied van live-televisie. Universal Electronics heeft ook een vestiging in Nederland en het is op dit moment niet bekend of zij ook de afstandsbediening, in combinatie met providers in ons land, op de markt brengen.

Het zou altijd kunnen zijn dat de verbeterde afstandsbediening op een later moment los te verkrijgen zal zijn.

Reageer op artikel:
Universal Electronics komt met sterk verbeterde Apple TV afstandsbediening (maar…)
Sluiten