Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 18 november 2020

Twitter gaat Snapchat en Instagram achterna met opvallende feature

Twitter heeft een nieuwe functie aangekondigd voor het platform. Met Fleets gaat het bedrijf Instagram en Snapchat achterna. Dit zijn namelijk tijdelijke berichten op het platform die vanzelf weer verdwijnen. Je kunt voortaan dus ook je stories op de populaire microblogwebsite plaatsen.

In de basis lijken Fleets van Twitter ook op de stories die we kunnen plaatsen via apps als Instagram en Snapchat. Zo verwijdert een geplaatste Fleet zichzelf na 24 uur. Ook is het zo dat het tijdelijke bericht bovenaan de feed van het medium staat, waardoor je er dus niet onderuit komt. De tijdelijke berichten hebben echter geen typische Twitter-functies. Je kunt ze geen hartje geven, je kunt ze niet retweeten en je kunt ze ook niet beantwoorden. Ze verschijnen niet in de zoekresultaten, wanneer je iets opzoekt, en kunnen ook niet ingesloten (embed) worden op externe websites. Het is dus puur en alleen voor de website en app van het bedrijf bedoeld.

Twitter introduceert Fleets

Het bedrijf hoopt dat gebruikers van het platform Fleets gaan gebruiken voor het delen van vluchtige momenten. Gebruikers moeten zich hier meer comfortabel bij voelen, omdat ze geen rekening hoeven te houden met de sociale druk die eventuele antwoorden en retweets met zich meebrengen. In de landen waar de tijdelijke tweets al getest waren, laat onderzoek zien dat mensen inderdaad bereid waren meer te delen op het platform. En dat is natuurlijk het uiteindelijke doel van sociale media: dat je op zo veel mogelijk momenten iets deelt met de buitenwereld.

Fleets kunnen foto’s en video’s bevatten en kunnen voorzien worden van teksten en unieke achtergronden. Je plaatst een Fleet door op de deelknop te drukken en dan de nieuwe optie aan te klikken. Ze worden nu uitgerold naar iedereen op Android en iOS. Mocht je de update nog niet gehad hebben, geen nood: je komt vanzelf aan de beurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter gaat Snapchat en Instagram achterna met opvallende feature
Sluiten