Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 26 november 2020

TikTok moet nog steeds in de verkoop, nieuwe deadline bekend

Het ministerie van Financiën van de Verenigde Staten heeft besloten de verkoop van TikTok te verplaatsen. Zo is er meer tijd om een aangepaste deal te bestuderen. De deal die nu op tafel ligt, heeft potentie. Maar de regering heeft dus wat meer tijd nodig. De verkoop is nu verplaatst naar 4 december aanstaande.

De regering van President Trump probeert de app TikTok al maanden aan banden te leggen. De app zou namelijk een gevaar zijn voor de nationale veiligheid in de Verenigde Staten, aangezien de Chinezen hem zouden gebruiken om Amerikaanse burgers te bespioneren. De app mag in Amerika gebruikt blijven worden op één voorwaarde: alleen wanneer deze in handen is van een Amerikaans bedrijf. Verschillende bedrijven hebben al interesse geuit en veel bedrijven hebben die interesse ook weer teruggetrokken. Maar nu ligt er toch een potentiële deal klaar die ervoor kan zorgen dat TikTok in de downloadwinkels mag blijven staan.

De TikTok-deadline is wederom opgeschoven

Eerder stelde de regering-Trump ook al een deadline op. Voor die tijd moest de app in handen zijn van een Amerikaans bedrijf, want anders was het einde oefening. Die deadline is al eens opgeschoven naar vrijdag 27 november, omdat het bedrijf achter de video-app klaagde dat de overheid niet inging op verstuurde berichten. En nu blijkt dat de deadline wederom opgeschoven is. Zowel Bloomberg als Reuters laten weten dat de deadline nu verschoven is naar 4 december. Er komen dus nog eens zeven dag bij voor Bytedance, het moederbedrijf, zo blijkt uit de documenten die zijn ingediend bij de rechter.

Snapchat
Logo van de app.

Een vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën heeft tegenover Bloomberg gezegd dat dit komt doordat er nog eens goed gekeken moet worden naar een potentiële deal. Dat controleren wordt nu gedaan door een speciaal committee, namelijk het Committee on Foreign Investment (CFIUS). Of het nog allemaal gaat lukken voordat Joe Biden in het Witte Huis zit, is nog maar de vraag — de deadline kan natuurlijk nog eens opgeschoven worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TikTok moet nog steeds in de verkoop, nieuwe deadline bekend
Sluiten